Jornada interdisciplinar "Els tresors de la Seu d'Ègara"

Divendres 1 de juny, de 9.30 a 14 h

Lloc: Seu d'Ègara (Plaça del rector Homs, s/n)

Organitzen: Museu de Terrassa i Arxiu Històric de Terrassa, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere

Aquesta jornada s'emmarca dins dels actes de l'Any europeu del Patrimoni Cultural. 

imatge jornadaEl Museu de Terrassa i l'Arxiu Històric de Terrassa, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere, impulsen aquesta  jornada interdisciplinar per reivindicar la importància i el valor artístic del conjunt, interpretar la seva evolució i difondre la seva vàlua cultural i documental al conjunt de la societat.

La Seu d'Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història. El bisbat d'Ègara (fundat cap al 450) va significar l'època de major esplendor d'un recinte on s'hi desenvolupà un conjunt episcopal d'una gran importància artística per a l'Europa cristiana occidental. La pervivència d'elements singulars del període medieval (s.VI-XII), que es manifesta en l'arquitectura del edificis episcopals de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere, la seva decoració pictòrica, els còdexs litúrgics manuscrits i les relíquies que es conservaven al conjunt, fa excepcional aquest monument dins el patrimoni europeu.

En el marc d'aquesta jornada es presentarà l'exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni singular català" que, de l'1 de juny al 4 de juliol, es podrà visitar a les esglésies de Sant Pere. 

Programa de la jornada