Durant aquestes festes, l'Ajuntament posa en marxa un pla especial de trànsit i seguretat per a garantir la seguretat de les persones en els seus desplaçaments i activitats i controlar i regular el trànsit de vehicles i vianants, restringint la circulació a determinades zones.

Talls de trànsit per la Cavalcada de Reis

El pla, que es portarà a terme fins passat reis, pretén fer efectiva i visual la presència d'agents de servei uniformat, augmentant la sensació de seguretat, garantir la seguretat de comerciants i compradors en els seus desplaçaments i activitats, vigilant i controlant les activitats dels comerços i donant seguretat als mateixos, amb especial atenció als horaris més propers als tancaments.

Les zones on es desenvoluparà són les àrees comercials de més afluència de públic:

  • Centre de la ciutat (Illa de vianants i voltants, Plaça Nova)
  • Sant Pere Nord (zona Rambla de Francesc Macià)
  • Ca n'Anglada
  • Sant Pere (Zona Plaça del Triomf, Carrer Ample)
  • La Maurina (Avinguda  d'Àngel Sallent, Carrer de Núria)
  • Altres (Ctra. de Castellar, carrer de Colom, Av. de Jacquard, Av. del Vallès - Parc de la Llar)

Es preveu un dispositiu ordinari i un d'extraordinari. L'ordinari contempla el patrullatge normal i accions de patrullatge intensiu i dissuasori de forma coordinada amb Mossos d'Esquadra.

Recomanacions de seguretat

La Policia Municipal recomana a la ciutadania portar la bossa de mà creuada al davant, sense perdre-la de vista, i amb sistemes de tancament segurs, com ara les cremalleres. Cal evitar portar la cartera en lloc de fàcil accés, com per exemple en les butxaques de darrera, no fer exhibició dels diners i, si s'esdevé víctima o testimoni d'un fet delictiu, denunciar-lo a la policia.

Regulació del Trànsit

Talls de trànsit per la Cavalcada de Reis

La regulació del trànsit està orientada a la protecció dels vianants i a la fluïdesa de la circulació viària. Els punts i zones de regulació de trànsit previstos de manera ordinària seran la Rambla, entre la plaça d'Anselm Clavé i el carrer de Gutemberg, la plaça del Doré,  el Portal de Sant Roc – carrer del Doctor Cabanes, la cruilla dels carrers Vall i Col·legi i la cruilla d'Arquímedes amb Gutemberg. A més hi haurà motoristes de control del circuit de la zona Centre. En cas de col•lapse, es tancarà a la circulació la zona compresa entre el carrer del Forn, Rambla d'Egara, i carrer del Vall, només circulant aquells vehicles que vulguin entrar a l'aparcament de la plaça Vella o del Portal de Sant Roc, i els veïns de la zona.