12 07 19

Reglament d'Igualtat de Gèneres

El nou Reglament Municipal per la Igualtat de Gèneres, és fruit de la revisió del document que van realitzar conjuntament el Servei de Polítiques de Gènere i el Servei LGTBI+ durant l'any 2018.

Aquesta nova versió neix de l'Acord que la Junta de Portaveus va prendre per tal d'introduir la perspectiva LGTBIQ en tots els àmbits i sectors de l'estructura municipal.

19 06 19

Només un sí és un sí

En el marco del proceso iniciado en Terrassa en enero de 2019 para la elaboración del «Protocolo para un espacio público de ocio libre de sexismo, acoso y agresiones sexuales hacia las mujeres y de LGTBIfòbia», este año el Servicio de Políticas de Género y el Servicio LGTBIQ del Ayuntamiento de Terrassa organizan la presencia de dos Puntos Lilas y + (puntos informativos y de atención ante agresiones sexuales, comportamientos sexistas y LGTBI-fóbicos) en la Fiesta Mayor, acción enmarcada en la campaña "Només un sí és un sí".  

 

 

17 05 19

Día Internacional contra la LGTBIfobia

El día 17 de mayo se conmemora el Día contra la LGTBIfobia en Terrassa, la Asamblea General de la Organización Mundial de la Salud (OMS) eliminó la homosexualidad de la lista de dolencias mentales el 17 de mayo de 1990. El Día Internacional contra el LGTBIfòbia se celebra en conmemoración a esta efeméride.

26 04 19

Terrassa acull una nova campanya per donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El tret de sortida serà aquest divendres amb la commemoració del Dia de la visibilitat lèsbica


L'Ajuntament de Terrassa impulsa per primera vegada la campanya ‘Terrassa amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere' que recull els actes que s'emmarquen en les jornades del Dia de la visibilitat lèsbica (26 d'abril), el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l'Alliberament LGBTI+ (28 de juny). La iniciativa pretén celebrar la diversitat de maneres de ser, fer i estimar, a través de l'organització de diferents actes i activitats organitzades per l'Ajuntament, així com per ens i entitats adherides al Pacte per a la Diversitat Afectiva, sexual i de Gènere de Terrassa (Pacte DASIG). 

26 04 2019

Día de la Visibilidad Lésbica

Conmemoración del 26 de abril, Día de la Visibilidad Lésbica, a las 12: 00h en el atrio del Ayuntamiento. El Día de la Visibilidad Lésbica tiene el objetivo de hacer visibles las lesbianas en su doble discriminación por ser mujeres y lesbianas.

 

09 04 2019

Nuevo espacio de encuentro para familias

Nuevo espacio de encuentro para familias de jóvenes con expresiones, identidades de género y sexualidades diversas!

El SAI DASIG abre un nuevo espacio de encuentro para familias de jóvenes con expresiones, identidades de género y sexualidades diversas.

01 04 2019

Dia per a la Visibilitat trans*

A diverses ciutats del món, des de l'any 2009, el 31 de març se celebra la Diada per a la Visibilitat Trans*

L'Ajuntament de Terrassa commemorarà la diada l'1 d'abril, ja que enguany el 31 de març és diumenge.

Com en la resta de Jornades commemoratives del col·lectiu LGTBI+ celebrades a l'Ajuntament de Terrassa, s'hissarà la bandera, en aquest cas la bandera trans*, i es llegirà el manifest de la jornada a càrrec d'una persona implicada en la lluita dels drets de la comunitat LGTBI+.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Hoy, 19 de febrero de 2019, a las 12 del mediodía se ha conmemorado el Día Internacional contra la Homofobia en el Fútbol.

El acto ha sido organizado desde el Servicio LGTBIQ del Ayuntamiento de Terrassa y ha contado con la participación de la concejala de LGTBIQ, Gracia Garcia, y las futbolistas del Terrassa FC Niki Ramirez y Sara Larumbe.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Terrassa se suma a la conmemoración del Día Internacional contra la Homofobia en el Fútbol por tercer año consecutivo.

Para conmemorar el día se realizarán diferentes acciones, entre ellas la lectura del manifiesto a cargo de las jugadoras del Terrassa FC Niki Ramirez y Sara Larumbe. Martes 19 de febrero de 2019 a las 12.00 horas en el atrio del Ayuntamiento de Terrassa.

18 01 2019

Convocatòria de subvencions a entitats 2019

Oberta la sol.licitud de Subvencions destinades al foment de projectes, activitats i serveis d'utilitat pública i interès social, dins del terme municipal de Terrassa que complementin la competència municipal, responguin a necessitats socials o fomentin els interessos generals del municipi.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà del 7 de gener a l'1 de febrer de 2019, ambdós inclosos.

Més informació

 

24 11 2018

El Llibre d'Estil amb Perspectiva de Gènere

La regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ, Gracia García, ha presentat el primer Llibre d'estil amb perspectiva de gènere de l'Ajuntament de Terrassa, el primer fet per un ajuntament català. Es tracta d'una eina pràctica per incorporar la perspectiva feminista a la comunicació interna i externa del Consistori, defugint expressions masclistes, sexistes i LGTBIfòbiques i cercant sempre un llenguatge inclusiu i no discriminatori. A l'acte ha participat també la periodista Isabel Muntané, sòcia fundadora d'Almena Cooperativa Feminista, qui ha coordinat l'elaboració del document. 

25 10 2018

Nova Instrucció de la Direcció General dels Registres sobre el canvi de nom en el Registre Civil de persones transsexuals

Novetats respecte el canvi de nom en el registre civil de persones transsexuals.

La Direcció General dels Registres i del Notariat (DGRN) ha dictat la Instrucció de 23 d'octubre de 2018, que estableix les directrius per orientar les actuacions dels encarregats o encarregades del Registre Civil, davant les sol·licituds de canvi de nom d'adults i menors transsexuals, per inscriure un nom corresponent al sexe diferent al que resulta en la inscripció de naixement.