19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Hoy, 19 de febrero de 2019, a las 12 del mediodía se ha conmemorado el Día Internacional contra la Homofobia en el Fútbol.

El acto ha sido organizado desde el Servicio LGTBIQ del Ayuntamiento de Terrassa y ha contado con la participación de la concejala de LGTBIQ, Gracia Garcia, y las futbolistas del Terrassa FC Niki Ramirez y Sara Larumbe.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Terrassa se suma a la conmemoración del Día Internacional contra la Homofobia en el Fútbol por tercer año consecutivo.

Para conmemorar el día se realizarán diferentes acciones, entre ellas la lectura del manifiesto a cargo de las jugadoras del Terrassa FC Niki Ramirez y Sara Larumbe. Martes 19 de febrero de 2019 a las 12.00 horas en el atrio del Ayuntamiento de Terrassa.

18 01 2019

Convocatòria de subvencions a entitats 2019

Oberta la sol.licitud de Subvencions destinades al foment de projectes, activitats i serveis d'utilitat pública i interès social, dins del terme municipal de Terrassa que complementin la competència municipal, responguin a necessitats socials o fomentin els interessos generals del municipi.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà del 7 de gener a l'1 de febrer de 2019, ambdós inclosos.

Més informació

 

24 11 2018

El Llibre d'Estil amb Perspectiva de Gènere

La regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ, Gracia García, ha presentat el primer Llibre d'estil amb perspectiva de gènere de l'Ajuntament de Terrassa, el primer fet per un ajuntament català. Es tracta d'una eina pràctica per incorporar la perspectiva feminista a la comunicació interna i externa del Consistori, defugint expressions masclistes, sexistes i LGTBIfòbiques i cercant sempre un llenguatge inclusiu i no discriminatori. A l'acte ha participat també la periodista Isabel Muntané, sòcia fundadora d'Almena Cooperativa Feminista, qui ha coordinat l'elaboració del document. 

25 10 2018

Nova Instrucció de la Direcció General dels Registres sobre el canvi de nom en el Registre Civil de persones transsexuals

Novetats respecte el canvi de nom en el registre civil de persones transsexuals.

La Direcció General dels Registres i del Notariat (DGRN) ha dictat la Instrucció de 23 d'octubre de 2018, que estableix les directrius per orientar les actuacions dels encarregats o encarregades del Registre Civil, davant les sol·licituds de canvi de nom d'adults i menors transsexuals, per inscriure un nom corresponent al sexe diferent al que resulta en la inscripció de naixement.

21 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El Raval de Montserrat ha acollit avui per primer cop un acte de commemoració del Dia de la visibilitat bisexual a Terrassa. L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'entitat LGTB Terrassa, ha organitzat aquest acte, que ha comptat amb les intervencions de la regidora de LGTBIQ, Gracia Garcia, i de Miguel Ángel Álvarez, en representació de LGTB Terrassa. A l'acte han assistit també l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i representants de diversos grups municipals. Adjuntem imatges.

21 09 2018

Dia de la visibilitat bisexual

El día 21 de septiembre de este año se conmemora el Dia de la visibilitat bisexual en Terrassa con la lectura del Manifiesto a cargo de Miguel Ángel Álvarez, representante del grupo de bisexualitats de la asociación LGTB Terrassa.

La lectura del manifiesto tendrá lugar en el atrio del Ayuntamiento, a las 12 del mediodía, y contará con la presencia de la concejala de LGTBIQ de Terrassa, Gracia García.

 

27 07 2018

Obertes les inscripcions al cicle sobre interseccionalitat a la ciutat

Des del projecte "Igualtats Connectades. Interseccionalitat a les polítiques públiques" s'organitza un cicle de formació i debat sobre interseccionalitat a la ciutat. 

La interseccionalitat ens permet entendre les persones en la seva globalitat. El gènere, la sexualitat, l'edat, l'origen, les capacitats, etc. són eixos que poden suposar dificultats o discriminacions en determinades situacions. Aquests eixos estan interconnectats i no es poden abordar per separat.

El cicle està adreçat a professionals que treballen en l'àmbit de les polítiques d'igualtat, a persones d'entitats, empreses i altres administracions que estiguin interessades en la temàtica, així com al públic en general.

Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia, trobareu tota la informació a: Igualtats Connectades

Equip Igualtats Connectades

25 06 2018

Proyección del documental EnFemme

Deseais conocer el "cross-dressing" de la mano de sus protagonistas?

Pues nos vemos a las 7 de la tarde en el Cine Cataluña, donde se proyectará el documental EnFemme. A continuación, habrá un coloquio con la directora Alba Barbé y las protagonistas; Xesca Ferrer y Carmen Parera.

Esta actividad se enmarca dentro de las acciones que realiza el Ayuntamiento de Terrassa para conmemorar el 28 de Junio, Día para la Liberación LGTBI.

16 05 2018

Presentación IV Colonias de Verano OASIS para adolescentes LGTB

Con el apoyo de la entidad LGTB Terrassa y el Servicio LGTBIQ, a las 18:00 h en la Masia Freixa (Pl. De Josep Freixa i Argemí, 11, Parque de San Jorge), se hará la presentación de las IV Colonias de verano OASIS, para Adolescentes LGTB de entre 13 y 17 años ..., que se realizarán del 9 al 14 de julio de 2018.

Este acto se enmarca dentro de las acciones que realiza el Ayuntamiento para conmemorar el 17 de mayo, día 17/05 contra homofobia.

 

23 02 2018

Concentració en memòria de l'Ekai

Divendres 23 a les 12h davant l'ajuntament es farà un minut de silenci de rebuig per la mort de l'EkaiI (de 16 anys) i es llegirà un manifest, a càrrec de Laura Corrales, mare d'una menor trans* de Terrassa i membre de l'entitat Crysallis Catalunya. La concentració està promoguda per l'entitat LGTB Terrassa.

17 02 2018

Dia Internacional contra la Homofobia en el Fútbol

Este fin de semana Terrassa se suma a la conmemoración el Día Internacional contra la Homofobia en el Fútbol. Este será el segundo año que en Terrassa se desplegará una pancarta con el lema 'El fútbol contra la homofobia' antes de la mayoría de los partidos de fútbol que se celebrarán este fin de semana en la ciudad en las diferentes categorías.

25 11 2017

Exposició | Ocaña: Espai de llibertat

Exposició d'obres de l'artista que dialogaran amb obres que altres creadores i creadors del nostre context han realitzat per aquest projecte.