Fem Equip, Fem Policia: Nova convocatòria de 46 places d'oferta pública

La campanya, que es durà terme a través de xarxes socials, incideix en els valors que han de tenir els candidats i candidates que vulguin incorporar-se al cos: la vocació de servei, la integritat, l'empatia i el coratge. Alhora pretén informar sobre les oportunitats de desenvolupament professional que ofereix el cos. S'expliquen les opcions i recorreguts professionals que es poden trobar i es fa un repàs de les diverses unitats de la Policia Municipal, que engloben especialitzacions de policia de barri, relacions amb la comunitat, la vigilància territorial, el trànsit i la seguretat viària, l'atenció a la víctima, la instrucció de diligències penals o les inspeccions administratives, entre d'altres.

Per això s'ha realitzat un vídeo promocional amb testimonis del propi cos, així com baners informatius que volen traslladar als ciutadans i ciutadanes aquestes possibilitats laborals que els pot oferir accedir a la Policia Municipal. L'objectiu és animar a aquells perfils professionals que podrien desenvolupar la seva carrera al cos a presentar-se a la convocatòria, que està previst que s'obri el segon trimestre d'aquest any.


Feminitzar el cos

Un altre dels objectius de la convocatòria és feminitzar la Policia Municipal, que actualment compta amb un 16,03% de dones, per donar un impuls a la igualtat de gènere i assolir una presència equilibrada entre homes i dones. Per això s'ha treballat tenint en compte la perspectiva de gènere i que reserva un màxim de 40% de les places a dones per tal d'avançar de manera efectiva i real en la construcció d'un cos més inclusiu, paritari, modern i representatiu de la societat a la qual serveix. La campanya informativa vol incentivar que més dones s'animin a presentar-se a les oposicions per tal de, en un futur, desenvolupar la seva carrera professional dins el cos.


Convocatòria

Pots consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç