logo de la fira d'entitats de salut de l'ajuntament de terrassaLa Fira d'Entitats de Salut de l'Ajuntament de Terrassa

On: A la plaça Vella

Quan: dissabte, 29 d'octubre de 2022 de 10 a 14 hores del migdia i de 16 a 19 hores de la tarda

En aquesta fira es troben entitats de salut que en saben molt de temes de salut i malaltia. Algunes interessen a la gent gran, altres als infants i al jovent i altres a les persones adultes en general. Mireu totes les que hi haurà i de què ens parlaran:

Polseres solidàries per a la investigació del càncer infantil

Amb els diners de les polseres Candela s'investiga per trobar la cura al càncer infantil.

 

 

Policias X Valientes recapta donacions per la investigació científica del càncer infantil. Ho fa amb les polseres ESPIRIT; amb calendaris de la campanya #somos increibles que fins i tot es poden personalitzar amb un logo; amb quadres d'arts tipogràfiques amb frases i paraules que poden ajudar a seguir endavant; i amb quadres SuperOli Màgic creats amb purpurina que es mou i viatja per tot el quadre creant formes i dissenys de fantasia.

 

Histiocitosis és un tipus de càncer infantil poc freqüent

La histiocitosis és un tipus de càncer infantil poc freqüent. Tota la recaptació va a parar a la investigació de la seva cura.  

Duchenne és el nom d'una malaltia minoritària que afecta infantsDuchenne és una malaltia rara. Afecta als músculs del cos des de nadó que es van debilitant de mica en mica fins a acabar en cadira de rodes. Lluiten perquè les científiques i els científics investiguin fins a trobar la cura.

Associació de cardiopaties congènites

Una cardiopatia congènita és una malformació de l'estructura del cor que apareix durant l'embaràs. 

Associació infanto-juvenil Raquel Cirera

Aquesta associació treballa tot tipus d'assetjament infantil. El seu personatge, el Bitxu, ens acompanya en la lluita contra l'assetjament.

Creu Roja de TerrassaCreu Roja regala coneixement sobre salut de la dona i benestar emocional. Ofereix que la gent es prengui la tensió arterial i fa tallers per als infants, perquè aprenguin a fer embenats i practiquin els primers auxilis i la reanimació.

"Colectivo Bienestar Emocional"

 

Fan teràpia emocional a través de les experiències de vida.

Fundació lliga catalana d'ajuda oncològica (Oncolliga)

Suport per a persones adultes amb càncer. Rehabilitació de la veu de persones operades de laringe.

Associació de persones malaltes del ronyó

Per a les persones afectades pel mal funcionament dels ronyons que no filtren bé i no poden eliminar les toxines i l'aigua addicional de la sang. També informen de la diàlisi que és el procés artificial de filtrar i d'eliminar les deixalles que ja no serveixen al cos.

Associació Els Dols

La vida és un conjunt de dols: dol a la mort... dol a la pèrdua de parella... L'associació Els Dols acompanya en aquest procés de pèrdua.

Fundació Catalunya La Pedrera

Amb el programa REMS (Reforç, Estimulació, Memòria i Salut) tracten demències com l'Alzheimer perquè les persones que les pateixin tinguin més qualitat de vida.

Ofereixen:

  • Prevenció, orientació i tractament terapèutic a qui fa abús de drogues 
  • Ingrés de 7 dies per aturar el consum abusiu de drogues  
  • Tractament d'addiccions com abús en l'ús de pantalles digitals o jocs d'apostes...
  • Servei d'inserció sociolaboral.
  • Atenció als familiars

Plataforma en defensa de la Sanitat Pública a Catalunya sota el marc de Marea Blanca

Aquesta parada és per parlar de salut. Per conservar la salut cal que no hi hagi ni pobresa, ni explotació laboral, ni violència, ni injustícia, ni contaminació i una bona sanitat pública sense llistes d'espera. La salut és un tema social, econòmic i polític i, sobretot, és un dret humà fonamental.

El Dèficit Múltiple de Sulfatasa (MSD) és una malaltia minoritària, ultra-rara, orfe i gens atractiva comercialment, però es podria arribar a la cura amb la investigació científica (els ratolins ho han demostrat), per això, la fundació ha elaborat un marxandatge MSD amb el propòsit d'intercanviar per donacions que van a parar a la investigació d'aquesta malaltia que afecta des de nadó.

Mua és una associació que té com a finalitat recaptar fons per a la investigació de la leucèmia infantil i destina el 100% dels beneficis del seu marxandatge a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Aquí fan promoció de la donació d'òrgans i teixits. I expliquen sobre el trasplantament hepàtic: consisteix en extreure el fetge malalt i implantar-ne un altre que prové d'un o una donant,...

Què són les Síndromes de Sensibilització Central -SSC-? Unes 50 malalties, per exemple:

  • la fibromiàlgia. Una malaltia que causa dolor generalitzat no articular, amb esgotament profund.
  • la síndrome de fatiga crònica o encefalomielitis miàlgica (SFC/EM). Un desordre debilitant i complex caracteritzat per fatiga profunda que no millora amb el descans i que pot empitjorar per l'activitat física o mental. 
  • la sensibilitat química múltiple (SQM). Una síndrome crònica, no psicològica, i que manifesta símptomes davant una mínima exposició a productes químics tan habituals com el lleixiu, els ambientadors, les colònies, etc., i que millora quan s'evita aquesta exposició.

Club Social Ègara - Fundació Salut Mental CatalunyaProposen un joc a joves i a adults que passin per la parada. Consisteix en veritat o mite sobre salut mental.
La finalitat és combatre  l'estigma que pateixen persones amb problemes de salut mental.

Sanfilippo és una malaltia infantil degenerativa que costa la vida a l'adolescència. A dia d'avui no hi ha supervivents a aquesta malaltia. La recaptació del seu marxandatge va destinada a la investigació de la Síndrome de Sanfilippo, als tractaments pal·liatius i a l'ajuda a les famílies afectades.

Logo de l'associació SentimEl programa Sentim és un model propi d'atenció psicològica en moments de patiment per malalties cròniques o pèrdues de persones en el ventre de la mare o en qualsevol moment de la vida. Per una altra banda fa gestió emocional per a professionals sanitaris i col·lectius que, en la seva pràctica professional, estan en contacte directe amb el patiment de les persones. 
 

A les parades també hi ha tallers infantils i conta-contes i concerts a l'escenari de la plaça Vella.