Deu grups protagonitzaran la marató de concerts del TAM! 2017

El Parc de Sant Jordi acollirà dissabte la quarta edició del Festival de Músics Emergents

logo del certamen El quart TAM! Festival de Músics Emergents se celebrarà el proper dissabte, 21 d'octubre, al Parc de Sant Jordi, amb l'actuació d'una desena de grups joves de la ciutat i altres activitats. El TAM! l'organitzen anualment la Casa de la Música de Terrassa, l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure, i l'entitat de promoció cultural Indirecte, que gestiona els Bucs Baumann, l'espai municipal d'assaig per als grups musicals joves de la ciutat. L'entitat Final de Trajecte col·labora també en l'organització del Festival.

El certamen seguirà el mateix format de les darreres edicions: sessions de formació per a músics al llarg del matí, un taller-vermut al migdia, una taula rodona a primera hora de la tarda i finalment la marató de concerts dels grups seleccionats, que s'allargarà fins a la mitjanit. Durant les sis hores de música actuaran deu formacions que tocaran durant vint minuts cadascuna. Aquestes formacions han estat escollides per un jurat format per la programadora musical i docent del CEM Laia Talló, el músic Roc Calvet i el tècnic musical Toni Ramon. Els grups seleccionats són: Aciddrew, LKR, Panellet, El Plan de Alberto, Bounties, Els nens del progrés, Chapaos a la nueva, Gata zen, Aini's answer i El quinto ártico.

L'objectiu del TAM! és visibilitzar les formacions musicals emergents i donar les eines per millorar la seva pràctica musical i la difusió dels seus projectes. És per això que la jornada es dividirà en dos blocs. La primera part constarà de formacions obertes a tothom, amb places limitades, i una taula rodona, que en aquesta ocasió tractarà sobre la presència de les dones en el món de la música. En la darrera edició, les càpsules formatives van aplegar 80 nois i noies membres de grups musicals de la ciutat; mentre que a la marató de concerts, els grups seleccionats van actuar davant unes 300 persones.

 

Beca TAM! 2017

Tal com es va proposar l'any passat, enguany es torna a obrir la convocatòria de beques dirigida a joves professionals i amateurs dels àmbits de la fotografia, la creació audiovisual, el so o la il·luminació, entre d'altres, que vulguin desenvolupar un projecte artístic que afavoreixi la visibilització, promoció i professionalització d'una de les formacions musicals inscrites al TAM!.  L'objectiu d'aquesta beca és donar suport a joves creadors i afavorir que una formació musical emergent pugui millorar la seva posada en escena o donar-se a conèixer d'una forma creativa.

L'ajut inclou una dotació de 800€ per material i honoraris (màxim 400€) i la possibilitat d'ús del material i les instal·lacions del BaumannLab – Laboratori de creació jove del Servei de Joventut. La comissió de selecció estarà formada per un artista local de l'àmbit audiovisual o de les arts visuals, un representant de la Casa de la Música, un membre de l'associació Indirecte, un representant del Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa i un representant del Servei de Joventut i Lleure Infantil.