Inaugurat el nou espai jove del Districte 7

"La Caseta" serà la seu del programa Districte Jove en aquest districte

Un moment de l'acte d'inauguracióL'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el nou espai jove del Districte 7. Ahir dimecres va tenir lloc l'acte d'inauguració de La Caseta, que serà la seu del programa d'intervenció socioeducativa Districte Jove en aquest districte, creat l'any passat com a escissió del Districte 3. A l'acte d'ahir va assistir el regidor de Joventut i del Districte 7, Jordi Rueda.

El nou espai jove s'ha creat en un edifici de gestió municipal ubicat al recinte de l'escola Josep Ventalló i Vintró, a la cantonada de l'avinguda d'Amèrica i el carrer de França. L'edifici es coneix popularment amb el nom de "La Caseta" perquè en origen era l'habitatge del conserge de l'escola, i aquest és precisament el nom escollit pel nou espai Jove.

L'equipament, que té una superfície de 80 m2 i que anteriorment havia tingut altres usos, ha estat rehabilitat per a les seves noves funcions. El local consta d'una sala polivalent, un despatx, lavabo i tres sales petites, una de les quals equipada com a aula d'informàtica. Els treballs de reforma han inclòs diversos enderrocs, adequació de les instal·lacions d'electricitat i climatització, substitució de paviments i revestiments, nous sanitaris, revisió de la coberta i millores en accessibilitat, principalment. L'equipament s'ha dotat de nou mobiliari i al pati s'ha instal·lat una taula de ping-pong.

La Caseta s'afegeix a la xarxa d'equipaments que acullen les activitats de Districte Jove arreu del territori: Casa Baumann, l'Espai Bit, ubicat a Ca N'Anglada, i El Lokal, a Sant Llorenç. En aquests espais, i també en gran mesura al carrer, és on es desenvolupen les propostes de Districte Jove, un programa d'acció social i d'acompanyament socioeducatiu en el temps de lleure adreçat, prioritàriament, a adolescents i joves entre 12 i 25 anys, que l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa des de fa més de 20 anys. El programa ha esdevingut un observatori de la realitat juvenil i un canal que fomenta l'autonomia i la participació social de les persones joves. Durant 2018, prop de 1.500 joves van participar a les activitats de Districte Jove a tota la ciutat.