L'església de Sant Miquel de Terrassa ja es pot visitar virtualment en 3D i de manera interactiva

L'acció forma part del projecte de recerca arqueològica que s'està duent a terme a la Seu d'Ègara

Tall transversal de Sant Miquel en 3DL'esglèsia visigòtica de Sant Miquel de Terrassa ja es pot veure en línia en tres dimensions i de manera interactiva. L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), un ens depenent de la Generalitat, ha creat una reproducció del temple a partir d'escaneig làser i fotogrametria digital, i ha publicat el resultat d'aquest treball a través de la plataforma en línia Sketchfab. Aquesta plataforma permet consultar arxius d'imatge en 3D de manera interactiva des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet sense necessitat d'instal·lar cap aplicació específica.

A més dels models tridimensionals, són visibles seccions arquitectòniques amb informació semàntica incorporada. També hi ha inclosos enllaços a les referències bibliogràfiques més significatives, de forma que s'estableix una "finestra de coneixement" permanent i actualitzada que combina la informació científica amb la visualització de models digitals que reprodueixen la realitat arquitectònica com és avui.

Sant Miquel és el quart projecte publicat per l'ICAC amb aquesta innovadora tecnologia. El treball es pot veure a http://www.icac.cat/difusio/patrimoni-en-3d/

Aquest treball s'emmarca en el projecte de recerca arqueològica que s'està duent a terme actualment a la Seu d'Ègara, amb la implicació de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Economia i Competitivitat, l'Ajuntament de Terrassa i la parròquia de Sant Pere.