La Dirección General de Tráfico ha començat a etiquetar el parc automobilístic en funció dels nivells de contaminació. Hi ha 4 categories diferenciades:

  • Etiqueta zero emissions. Són els vehicles 100% elèctrics de bateria (BEV), els vehicles elèctrics d'autonomia estesa (REEV),els elèctrics híbrids endollables  (PHEV) amb una autonomia mínima  de 40 km  o vehicles de pila de combustible.
  • Etiqueta Eco. Híbrids endollables amb menys de 40 km d'autonomia elèctrica, híbrids no endollables (HEV), els de gas natural (GNC i GNL) o gas liquat del petroli (GLP).
  • Etiqueta C. Turismes i furgonetes lleugeres de benzina clasificades com a gasolina EURO 4/IV, 5/V o 6/VI (des de gener de 2006), i dièsel EURO 6/VI (a partir de 2014). Vehicles de més de 8 places i de mercaderies (benzina i dièsel) EURO VI/6 (a partir de 2014).
  • Etiqueta B. Turismes i furgonetes lleugeres de benzina classificades com a EURO 3/III (a partir de gener de l'any 2000), i dièsel Euro 4/IV i Euro 5/V (des de gener de 2006).+

L'origen que té aquest etiquetatge és el Plan Nacional de Calidad del Aire y Protección de la Atmósfera 2013-2016 (Plan Aire) on s'afirma que tant les partícules en suspensió (PM i UFP), com el diòxid de nitrogen (NO2) i òxid de nitrogen (NO) tenen com a font principal d'emissió el trànsit rodat a les grans ciutats, i proposa la classificació de vehicles en funció dels nivells de contaminació que emeten.

La classificació del parc de vehicles té com a objectiu, discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient, i ser un instrument eficaç al servei de les polítiques municipals, tant restrictives de trànsit en episodis d'alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i al medi ambient.

 

Amb el número de matrícula, pot consultar l'etiqueta que li correspon al seu vehicle a través de la pàgina de la DGT.

La col·locació del distintiu ambiental de la DGT és voluntari, però es recomana portar-lo. Si encara no disposa d'aquest distintiu el pot comprar a les oficines de Correos tal i com explica a la pàgina web oficial. A Terrassa la pot trobar a l'oficina de Correos del carrer Mossèn Jacint Verdaguer nº 16.