Logo Europa CinemasEl Cinema Catalunya forma part de la xarxa Europa Cinemas des de l'1 de gener de 2009. Aquesta xarxa, pertanyent al programa MEDIA de la Unió Europea, té com a objectiu promoure l'exhibició de pel·lícules europees d'autor, preferentment no nacionals, i crear una trama de cinemes per realitzar accions conjuntes tant a nivell nacional com europeu. Altres objectius són les iniciatives per part dels exhibidors destinades al públic jove i a incentivar la introducció del cinema digital en les sales de la xarxa. El cinema terrassenc opta cada any a unes subvencions en funció de les pel·lícules estrenades de producció europea i a les sessions realitzades.

Europa Cinemas també contempla fer aportacions econòmiques per accions conjuntes entre diferents sales i per a la projecció de pel·lícules europees projectades amb aparells digitals. També s'estableixen diverses bonificacions en base a la diversificació de pel·lícules segons el seu origen nacional i per la programació de pel·lícules que hagin obtingut la Label Europa Cinemas. La xarxa celebra una trobada anual dels seus membres. 

La xarxa compta amb suport del programa MEDIA, d'Europa Creativa, des del 1992. La xarxa aplega un total de 2.680 sales, a 1.089 cinemes, de 654 ciutats, de 41 països.