Maqueta del Taj Mahal, una de les peces de l'exposició itinerant del Museu Tiflològic de l'ONCE (foto d'ONCE)

L'exposició itinerant del Museu Tiflològic de l'ONCE "Veure i tocar" va arribar a l'Arxiu Històric de Terrassa - Arxiu Comarcal del Vallès Occidental (carrer de Baldrich, 268, 08223 Terrassa).

L'exposició és una oportunitat única per veure i tocar instruments d'escriptura adaptats, maquetes com l'Alhambra de Granada i la del Taj Mahal, i obres d'art (pintures, escultures i fotografies) realitzades per persones cegues o amb discapacitat visual.  Són una selecció de peces del museu tiflològic de l'ONCE, ubicat a Madrid, el qual celebra 25 anys de la seva creació. 

Acte d'inauguració i horaris de visita

L'exposició es va poder visitar de manera lliure i gratuïta del 17 de gener al 2 de febrer en el següent horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres  de 8:00 a 14:00, i  els dimarts, dimecres i  dijous de 15:30 a 19:00.

L'acte d'inauguració va ser el 16 de gener a les 19h, i va incloure parlaments institucionals i una visita per l'exposició. 

#LaCulturaTrencaBarreres

L'arribada de l'exposició s'emmarca en el projecte "Arxius accessibles" de l'Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental que, mitjançant un conveni de col·laboració  entre l'ONCE, Ajuntament de Terrassa i la Subdirecció General d'Arxius, des de 2010 té l'objectiu de fer accessible l'Arxiu per a tothom.

A més a més, Terrassa està impulsant altres accions per a una cultura inclusiva i accessible. En els darreres mesos s'han dut a terme, entre altres iniciatives:

Més informació