Castell Cartoixa de Vallparadís

Mare de Déu de Sant Cugat (12 d'agost de 1218) L'exposició permanent del Castell Cartoixa de Vallparadís permet un recorregut cronològic per la història local i comarcal a través dels objectes. Es va inaugurar l'any 1994. Concentra les peces més representatives del fons del Museu amb material arqueològic, prehistòric, ibèric i romà, objectes històrics i artístics medievals, d'època moderna i contemporània.

Destaquen objectes com el sarcòfag romà de plom de Ca n'Anglada, la talla romànica de començament del segle XIII de la Mare de Déu de Sant Cugat, una  reproducció de la galeria del claustre del Castell Palau de Terrassa, les talles barroques del retaule Major de Sant Pere, el popular pito de la fàbrica tèxtil de l'Anònima i el penó de l'Escola Coral de Terrassa.

Casa Alegre de Sagrera

Sala Salvans. Autor: Ramon ManentA la Casa Alegre de Sagrera trobem diverses sales monogràfiques com per exemple la Salvans d'art oriental; les que acullen els llegats literaris d'Agustí Bartra i Ferran Canyameres. Alguns espais de la primera planta i el quarto de reixa es presenten com a estances moblades i decorades que ajuden a explicar com era la vida dels industrials burgesos propietaris de l'immoble. 

El 20 d juny de 2024 s'inaugura la "Mostra d'art local", ubicada al primer pis, a l'ala de la casa que estava destinada al servei (el dormitori dels malalts, l'habitació de jocs i l'espai de les minyones). L'exposició acull una tria d'artistes, de Francesc Torras Armengol a Teresa Jordà Vitó, amb una cronologia que abraça bona part del període contemporani, des de finals dels segle XIX fins als nostres dies. Diferents llenguatges artístics, pintura, escultura, gravat i dibuix, per mostrar la riquesa de l'art terrassenc.

Esglésies de Sant Pere

Al conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere trobem exposats retaules de diverses èpoques i altres objectes de caire religiós.

Torre del Palau

Forn del Centre d'Interpretació de la vila medieval de TerrassaA la Torre del Palau hi ha diversitat d'elements explicatius relacionats amb la seva construcció, reformes arquitectòniques posteriors, elements decoratius interiors i exteriors, ... i al Centre d'Interpretació de la Vila Medieval de Terrassa trobem un espai museïtzat, amb un petit tram del fossat de la vila, una fresquera i un forn de coure pa del 1839 amb plafons explicatius del procés de fer pa.