Exposició Els tresors de la Seu d'Ègara a Brussel·les

Dins dels actes de l'Any europeu del Patrimoni Cultural, el Museu de Terrassa presenta aquesta mostra a diferents espais de la ciutat:

  • De l'11 d'abril al 6 de maig de 2018 al Castell Cartoixa de Vallparadís
  • Del 9 al 27 de maig de 2018  a la Casa Alegre de Sagrera
  • De l'1 de juny al 4 de juliol de 2018 a la Seu Ègara. El divendres 1 de juny, de 9.30 a 14 h, se celebra la jornada interdisciplinar "Els tresors de la Seu d'Ègara".
  • Del 6 al 27 de juliol de 2018 a la seu de la Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Edifici Vapor Universitari. Colom, 114, 1ª planta. 08222 Terrassa
  • De l'1 d'agost a l'11 de setembre de 2018 a la Seu Ègara
  • Del 17 de setembre al 31 d'octubre de 2018 al Centre Cívic Montserrat Roig. Av. de Barcelona, 180. 08222 Terrassa
  • Del 6 de novembre al 28 de desembre de 2018 a l'Arxiu Històric de Terrassa. Carrer Baldrich, 268 08223 Terrassa
  • Del 2 de gener al 28 de febrer de 2019 a la Seu d'Ègara.
  • Del 12 al 31 de març de 2019 al claustre del Seminari Conciliar de Barcelona. Carrer Diputació, 231. Horari: de dilluns a divendres, de 8 h a 21 h i dissabtes, de 9 a 13 h.

Organitza: Ajuntament de Terrassa i Museu de Terrassa.

  • Del 4 de desembre de 2017 al 29 de març de 2018, s'ha exposat a la Delegació de Govern de la Generalitat davant la Unió Europea a Brussel·les. Espai Catalunya Europa. 227, Rue de la Loi – Wetstraat (Brussel·les).

La Seu d'Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història.

El bisbat d'Ègara (fundat cap al 450) va significar l'època de major esplendor d'un recinte on s'hi desenvolupà un conjunt episcopal d'una excepcional importància artística per a l'Europa cristiana occidental. La pervivència d'elements arquitectònics i artístics d'aquest període (s. VI-VII), que es manifesta en l'arquitectura del edificis episcopals de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere així com en la seva decoració pictòrica, fa únic aquest conjunt dins del patrimoni europeu.

Les darreres publicacions i la nova proposta museística de la Seu d'Ègara han despertat novament l'interès del conjunt per part dels estudiosos de diferents disciplines, fent que les esglésies de Sant pere estiguin cada cop més presents en diferents publicacions científiques i en congressos i reunions de caràcter museològic, artístic i arqueològic.

Un compendi d'art, d'història i de cultura que ofereix una visió molt ajustada sobre l'extraordinària realitat i evolució d'aquest conjunt, des dels orígens de l'època ibèrica i romana tot passant pels successius períodes alt-medieval, romànic, gòtic i modern fins a arribar a l'actualitat.

Degut a la seva excepcionalitat dins del patrimoni cultural català i europeu, en aquests moments està en marxa la candidatura de la Seu d'Ègara per obtenir la distinció de Patrimoni de la Humanitat, que atorga la UNESCO, a partir de la convicció, basada en sòlids arguments científics, de la seva singularitat universal.

Full de sala en anglès

Full de sala en francès