Bones Festes!! La pau, el nostre desig de Nadal 

Exposició de fotografies del Nadal a Terrassa  (1950 - 2015)  

https://exposicionsvirtuals.terrassa.cat/

 

 

Joan Biarnés: Esperar, enquadrar i disparar! [1953-1969]

http://exposicionsvirtuals.terrassa.cat/joanbiarnes/

Joan Biarnés fou un fotoperiodista esportiu que va saber captar els moments decisius de l'esport terrassenc

 

Exposició virtual Baltasar Ragon. De l'estació del tren de dalt a l'estació del tren de baix

L'any 2009 es commemora el 50è aniversari de la donació de la major part del llegat documental i fotogràfic de Baltasar Ragon i Petit  al Patronat de la Biblioteca Soler i Palet de Terrassa. L'Arxiu Municipal de Terrassa conserva la col·lecció fotogràfica de Baltasar Ragon i ha preparat una mostra d'imatges fent un recorregut imaginari pels carrers de Terrassa des de l'estació del tren de Dalt a l'estació del tren de Baix.

 

El Règim Municipal de Terrassa al llarg dels segles

Anècdotes i curiositats sobre el règim municipal al llarg de la seva història

 

 

 

 

El Teatre Principal com a entitat dedicada a la promoció i a la difusió de l'art de Talia ha viscut diferents etapes al llarg dels segles XIX, XX i XXI.

Poesia Poca-solta: El Making-off

De com una sala de consulta es transforma en un escenari teatral.

 

 

Fons Casteller Emili Miró (1893-1996)

El que mostrem en aquesta exposició virtual és una selecció de fotografies que documenten el fet casteller entre la Primera i la Segona Època d'Or, és a dir, entre el 1910 i el 1990 aproximadament. Es tracta d'un període on les manifestacions castelleres, tot i ser freqüents i seguides, no van tenir ni el seguiment mediàtic ni el seguiment ciutadà que tenen a l'actualitat. Reconstruir aquest període és vital per demostrar la gran vitalitat que durant tot el segle XX també va tenir el fet casteller.

En motiu de l'acte de signatura del conveni de cessió del fons el dia 5 de novembre de 2010.

Verspoesia: La Seu d'Ègara

El poema de Ferran Canyameres escollit com a eix principal del Verspoesia d'enguany ens parla del Conjunt de les Esglésies de Sant Pere.
Per donar encara més força a les paraules del poeta us mostrem algunes imatges del conjunt de la Seu d'Ègara des de 1898 fins a l'actualitat

Programes de Festa Major [1900-1950]

En aquesta exposició podreu visualitzar els Programes de Festa Major de Terrassa des de l'any 1900 al 1950 (exceptuant els anys 1901, 1902, 1911, 1923, 1937-38 que no es conserven) i veure l'evolució en el disseny i les grafies utilitzades.