Existeixen diferents federacions i associacions que aglutinen diferents entitats i esports adaptats en l'àmbit autonòmic i estatal.  Si teniu interès en algun esport concret, us recomanem que contacteu amb aquestes federacions, que us informaran de les entitats que realitzen aquestes modalitats esportives en l'àmbit de Catalunya. Tot i que Terrassa té un bon ventall d'entitats d'esport adaptat, tingueu en compte que si teniu interès en un esport concret, és possible que us hàgiu de desplaçar fora de Terrassa per a realitzar-lo. Destaquen les següents federacions i associacions:

logo federacio catalana d'esports de persones amb discapacitat físicaFederació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF): S'encarrega de regular i promoure, de manera autònoma o en col·laboració amb altres federacions, diferents modalitats esportives adaptades per a persones amb discapacitat física (atletisme, esquí, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, petanca, halterofilia, tenis taula, tenis, tir amb arc, tir olímpic, vela, bàsquet, boccia, ciclisme i esgrima). 

 

logo federacio esportiva catalana paralítics cerebralsFederació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC): S'encarrega de regular i promoure, de manera autònoma o en col·laboració amb altres federacions, diferents modalitats esportives adaptades per a persones amb discapacitat derivada de lesió cerebral (atletisme, boccia, futbol, esquí, natació, eslàlom, ciclisme, hípica, vela, rem, tenis de taula i hoquei). 

 

logo sports ptbSports PTB: És una associació d'àmbit estatal que promou la pràctica esportiva per a persones de talla baixa. Pot contactar per assessorament i suport per fer esport a les seccions generals dels clubs esportius, amb altres persones sense discapacitat, o en seccions d'esport adaptat, si en tenen.

 

Federació ACELLFederació ACELL: Aglutina més de 120 clubs esportius per a persones amb discapacitat intel·lectual en l'àmbit català. Regula i promou un total de 16 disciplines esportives: atletisme, bàsquet, handbol, tenis, tenis taula, petanca, vela, hoquei interior, futbol sala, natació, bàdminton, esquí, ciclisme, gimnàstica esportiva, equitació i proves motrius.