Terrassa Tria Futur és una iniciativa municipal per oferir a la ciutadania, i en especial a l'alumnat de 16 anys o més, un espai d'orientació formativa i professional per ajudar les persones a triar entre les seves opcions de futur. Aquest projecte té una doble vessant: d'una banda, amb una fira d'orientació al mes de març, adreçada a tota la ciutadania, i una mostra d'ensenyament per a alumnat que està acabant l'ESO. D'altra, oferint recursos disponibles permanentment de manera telemàtica al web triafutur.terrassa.cat.
 
En el marc de la filosofia "Educació 360", Terrassa Tria Futur sorgeix com un espai de trobada entre les persones que volen formar-se, l'àmbit acadèmic i el món empresarial.

A l'edició de 2023, la fira va aplegar prop de 8.000 visitants i la Mostra més de 1.400.


Fira d'orientació

La Fira d'Orientació Professional Terrassa Tria Futur 2024 tindrà lloc els dies 6 i 7 de març al recinte firal. Aplegarà centres d'ensenyament de tota la gamma d'estudis postobligatoris (cicles formatius, universitats, idiomes, artístics...) i nombroses empreses, en tres àmbits diferents: indústria, serveis i audiovisual. També hi seran presents diverses institucions i entitats. 

 

Mostra d'Ensenyament

Del 13 al 21 de març, la mostra oferirà sessions d'orientació grupals per a les classes d'ESO que ho demanin i també per a entitats que apleguin joves o que treballin per a joves. Es farà simultàniament a tres equipaments de la ciutat que s'anunciaran properament

 

La importància de l'orientació

L'orientació acadèmica i professional té per objectiu ajudar les persones a trobar quin és l'itinerari que més s'ajusta al seu perfil. És un procés d'acompanyament de les persones en la tria del seu camí cap a uns futurs estudis i cap a la seva futura professió. En aquest sentit, l'orientació s'adreça majoritàriament a les persones joves que han de prendre decisions sobre les seves opcions formatives i professionals, però totes les persones, tinguin l'edat que tinguin, poden necessitar aquest procés, sigui perquè volen reorientar el seu objectiu professional, perquè s'han quedat a l'atur o per qualsevol altre motiu.

Des de la seva primera edició, el 2020, Terrassa Tria Futur ha esdevingut la màxima expressió de l'aposta de l'Ajuntament de Terrassa per l'orientació com a via per a millorar la vida de les persones i, alhora, el mercat laboral. Tanmateix, nombrosos serveis municipals ofereixen durant tot l'any orientació a les persones que ho necessiten i treballen conjuntament en aquest mateix sentit amb els agents socials i econòmics de la ciutat a través de fòrums com el Consell de la Formació Professional o, mes recentment, amb la Xarxa Terrassa Orienta.