El Servei LGTBI+ ofereix al personal municipal de l'Ajuntament de Terrassa un itinerari formatiu sobre temàtica LGTBI+. 


Introducció a la realitat LGTBI+ 
Formació adreçada al personal de tots els àmbits, no calen requisits previs per participar en aquesta formació i s'obten certificat d'assistència. 

Objectiu: Coneixement de la realitat LGTBI+

Programa:

 • Fer visibles altres formes possibles de viure el cos, la identitat, el gènere i la sexualitat.
 • Explicar en què consisteixen concretament aquestes realitats (què vol dir ser intersexual, quin és el procés de les persones trans*, quines opcions sexuals existeixen, etc.)
 • Reflexionar críticament entorn els discursos biologicistes sobre l'essència del gènere i la sexualitat.
 • Entendre com opera la trans-lesbo-homofòbia.
 • Identificar quines polítiques locals es poden desenvolupar per combatre la discriminació per raó d'orientació sexual i/o identitat de gènere.

Formador: Miquel Missé, és sociòleg i escriptor, expert en temàtica de gèneres. Ha escrit diversos llibres, entre ells "A la conquista del cuerpo equivocado", "Transexualidades. Otras miradas possibles, " El género desordenado"... Treballa com a sociòleg i ha format part de la investigació "Transitant per les fronteres del gènere" (Observatori Català de la Joventut, 2009). Ha elaborat el diagnòstic i el Pla Municipal per al col·lectiu LGTBI+ de l'Ajuntament de Barcelona.

Dates: Les places per les sessions de 2019 ja estan complertes, hi ha previstes noves dates pel 2020.

 

Drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans* i Intersexuals, i deure d'intervenció dels equips professionals públics, segons la llei 11/2014

Formació adreçada al personal municipal, preferiblement que hagi realitzat la Formació introductòria en temàtica LGTBI+. Serà reconeguda l'assistència com a activitat en matèria d'igualtat del Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament i s'obten certificat d'assistència. 

Objectius:

 • Donar a conèixer la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 
 • Sensibilitzar als i les professionals de les administracions locals sobre què diu aquesta llei de la implicació de la diversitat sexual i de gènere en el desenvolupament de les polítiques públiques. 
 • Donar a conèixer el deure d'intervenció dels treballadors/es públics.
 • Donar a conèixer la xarxa de Serveis d'Atenció Integral a la realitat LGTBI+. 

Programa: 

 • Conèxier les diversitats d'orientació sexual, identitat i expressió de gènere .
 • Relació entre masclisme i homofòbia. 
 • Els estereotips sexistes i lgtbifòbics, i els prejudicis: com poden afectar en el desenvolupament de la nostra tasca laboral. 
 • La Llei 11/2014: agents d'intervenció, eines d'implementació, tipologia de discriminacions, la via penal, la laboral i l'administrativa i règim d'infraccions i sancions. 
 • Funcionament del SAI (Servei d'Atenció Integral a la realitat LGTBI+) i protocols de coordinació

Formadora: Maria Mena, llicenciada en psicòlogia amb perspectiva de gènere i diplomada en psicologia social. 

Dates: 4 d'octubre, 4 i 13 de desembre

 

Lloc de les formacions: Aula Polivalent de l'Àrea de Serveis a les Persones. Edifici Glòries. Carretera Montcada, 596.

Organitza: Els serveis LGTBI+ i Recursos Humans en el marc del Pacte DASIG

Inscripcions: Per fer qualsevol de les formacions podeu enviar la vostra sol·licitud d'assistència a l'adreça de correu electrònic lgtbiq@terrassa.cat. Les places són limitades.