Del 11 de febrer al 12 de novembre 2023

Prorrogada fins al 7 d'abril de 2024

El Museu de Terrassa dedica per primera vegada una exposició retrospectiva a una parella d'artistes que van compartir una vida creativa. La trajectòria del matrimoni format per Gertrudis Galí (Terrassa, 1912 – París, 1998) i Manuel Viusà (Barcelona, 1917 – París, 1998) va estar molt vinculada a Terrassa. A més a més de ser el lloc de naixement de Gertrudis, entre els anys 1940 i 1948 la parella residí a la ciutat, on jugà una paper molt destacat en l'ambient cultural i artístic.

Degut al seu compromís polític, la parella es va veure obligada a exiliar-se a França, primer a Canet de Rosselló i,des del 1956, a París. La dècada de 1960 i 1980 és l'etapa de la seva consagració com a artistes: ell amb les seves pintures i ella amb les seves escultures es faran un nom i seran coneguts no només a França, sinó també als Estat Units. Gran part de les seves obres es troben als Estats Units (Nova York, Filadelfia...), Noruega i Alemanya, entre d'altres indrets.

Partint d'aquest marc, i arrel de la donació de nombroses obres d'ambdós artistes efectuada per la família,el Museu de Terrassa organitza aquesta mostra per projectar la producció artística d'aquest matrimoni compromès amb la vida social, cultural i política de la ciutat. Un total de 50 obres entre pintures, dibuixos, escultures de bronze tapissos i gravats que es podran veure al Castell Cartoixa entre l'11 de febrer i e 12 de novembre (Prorrogada fins al 7 d'abril de 2024).

Paral·lelament el Museu de Terrassa ha dissenyat un programa d'activitats que inclou tallers familiar, visites comentades a l'exposició i un cicle de conferències sobre aquesta brillant parella artística.

Programa d'activitats. 

 

Taula rodona sobre la parella d'artistes Gertrudis Galí i Manuel Viusà. 

  • Dia: 21 de setembre 
  • Hora: 18.30 h h 
  • Lloc: Casa Alegre de Sagrera
  • Preu: Gratuït - No cal inscripció prèvia