Aquestes Guies ofereixen una oferta d'activitats dirigides a la comunitat educativa (docents i famílies), amb l'objectiu de ser un instrument vàlid per la tasca del dia a dia del docent i per la millora de la comunicació amb els fills i les filles per part dels pares i mares.

Aquestes Guies es renoven any rere any, fruit de la valoració per la millora qualitativa de les activitats existents i amb la incorporació de noves accions educatives.

Les guies disponibles són les següents:

Guia d'Activitats Educatives

Aquesta Guia és el resum de tota l'oferta d'activitats que, des de diferents àmbits temàtics i sectors socials es posa a l'abast dels docents per facilitar la tasca de desenvolupament del currículum.

Les activitats estan promugudes per diferents serveis municipals i també per entitats i associacions de la ciutat. Totes elles membres de la Xarxa d'Entitats TerrassaEduca, ens que aglutina tots els serveis que ofereixen accions educatives recollides a la Guia.

Visitar la Guia en el web de gestió d'activitats i reserves a:

   gact.terrassa.cat

gact.terrassa.cat

Anar al web de la Guia d'Activitats Educatives: gact.terrassa.cat

Resum de les novetats de la Guia pel curs 2021-2022

 

Guia de Serveis Educatius (bianual)

Aquesta Guia 2020-2022 pretén posar a l'abast de la ciutadania els llistats dels centres educatius, serveis educatius, serveis socials, recursos per a persones amb capacitats diverses, entitats culturals, serveis i recursos de lleure i esports. Així com publicacions, guies, quaderns, col.leccions, projectes de l'Ajuntament i diferents entitats d'àmbit pedagògic.

Descarregar directament la Guia (PDF, 7 MB)

Cicle de Xerrades online per a famílies
Els Servei d'Educació presenta cada any accions dirigides a les famílies. El compromís ha estat sempre l'elaboració d'una eina de creixement personal i de promoció de les habilitats educatives en relació a l'entorn més immediat, la família. L'objectiu ha estat oferir suport per millorar la difícil i apassionant tasca de fer de mares i pares.

Enguany estem en un moment de canvi de metodologies i d'utilització de nous canals per arribar a les famílies. La participació activa de les famílies és responsabilitat de l'Ajuntament i per això volem posar a disposició diferents eines i mètodes.

La família ha experimentat una transformació profunda en les darreres dècades i la nova situació afegeix incertesa i desconeixement, modificant la manera de relacionar-nos amb la família i l'entorn.

Des del Servei d'Educació s'ha programat un cicle de xerrades en línia adreçades a les famílies per tractar els següents temes: la nova normalitat, l'adolescència, l'abús a les pantalles i la sobreprotecció.

A continuació podeu veure les xerrades en diferit de l'edició actual:

Ajudar a aprendre

 

Com enfocar l'etapa adolescent?

 

Evitem l'abús a les pantalles. On ens porta?

A continuació podeu veure també xerrades online enregistrades de l'edició anterior.

Pare, mare ajudeu-me a créixer i no em sobreprotegiu