Logo Hack&Health 2018
#hackandhealth

Sota el marc de les iniciatives vinculades al Parc Científic i Tecnològic, Orbital.40, l'Ajuntament de Terrassa promou la celebració de la tercera edició del Hack&Health. Un hackathon de big data especialitzat en salut, dirigit a tota persona amb iniciativa, creativa, emprenedora i que vulgui aportar solucions dirigides a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El Hack&Health 2018 es va celebrar en dues fases diferenciades. La primera un webinar celebrat el 24/10. L'objectiu del qual era proposar els dos reptes sobre els que els equips participants havien de trobar solució durant el hackathon, oferir informació sobre els aspectes tècnics del mateix, les fonts de dades a utilitzar i les eines disponibles per treballar. Podeu accedir a la presentació en l'enllaç i al vídeo del webinar en el següent enllaç.

La segona fase es va dur a terme els dies 9 i 10 de novembre a les instal•lacions de l'ESEIAAT al carrer Colom núm. 1 (UPC Campus Terrassa) on els equips participants van poder desenvolupar les seves propostes i, a més, es van impartir diverses ponències tècniques. Divendres es van realitzar els tallers "Notebooks&Medi ambient" a càrrec de Xavier Blanch i Xavier Xicota de la consultora Connecthink Innovation SL, i "Obesitat i Factors ambientals" a càrrec de Jonathan Ottino de l'Universitat de Barcelona i Maite Garolera de CST.

Dissabte, es van realitzar les conferències "Big Data i Càncer" a càrrec d'Enric Barba, "Processament del llenguatge natural en entorns clínics" a càrrec de Bernat López de l'empresa IN2 i "Últimes tendències de la intel·ligència artificial en l'àmbit de la salut" impartit per Eduardo Peire de l'empresa Ai Scope.

Per la tarda va ser el torn dels equips on van realitzar les presentacions de les solucions als reptes que proposaven. Un jurat d'experts va atorgar els següents premis:
- En la categoria de Millor APP va guanyar l'equip Elfoteam amb la seva proposta per predir quin tipus de malalties es produirien en una població segons la temperatura. El premi va consistir en Sessions de Consultoria gratuïta en mentoratge empresarial.
- En la categoria de Major impacte social va guanyar l'equip TelecosData amb les seves prediccions sobre els episodis de bronquitis que es produirien sota una determinada situació de contaminació i fred. Van guanyar una estada de 9 mesos a la incubadora Kautic.40.
- En la categoria de Millor model de negoci va guanyar l'equip Fawkes amb la seva proposta
"Geolocalització ambulàncies SEM". Es van endur una consultoria gratuïta per presentar un SME Instrument Fase I  al programa Europeu H2020.
 
Aquí podeu accedir al vídeo-resum de les jornades.