El Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

Memòria Relacions Europees i Internacionals (RRII) 2018

Recull de Premsa RRII 2018

Citizen Panel: Debat sobre drets socials a Europa

El Citizen Panel està promogut per la campanya Cities4Europe de la xarxa Eurocities, de la que Terrassa en forma part. La campanya es basa en tres objectius principals:

- Involucrar els ciutadans en un diàleg sobre el futur d'Europa
- Inspirar tots els nivells de govern
- Impactar en la forma com es prenen decisions a Europa
 
En un moment en què Europa s'ha d'esforçar per mantenir la seva legitimitat davant l'avenç dels populismes i de l'euroescepticisme, el paper de les ciutats ha de passar per donar veu als seus ciutadans. Des de Cities4Europe es busquen mecanismes que comprometin la ciutadania en la formulació de polítiques.
El Citizen Panel de Terrassa comptarà amb dues trobades presencials amb els ciutadans que s'hi han inscrit: 
- La primera, el 4 de desembre, servirà per donar informació.
- La segona, durant la segona quinzena de gener del 2019, comptarà amb la participació de la Síndica de Terrassa, Isabel Marquès, que parlarà sobre els Drets Socials a Europa, xerrada que anirà acompanyada d'un debat entre els assistents que ha de servir per consensuar 3 recomanacions sobre com millorar la política vers els drets socials comunitaris. Aquestes recomanacions es faran arribar a Eurocities i a la Comissió Europea.
 
Aquest projecte ofereix diverses oportunitats:
• Per a les ciutats participants: augmentar la seva experiència en processos de democràcia participativa i deliberativa; connectar millor el nivell polític amb els ciutadans; inspirar altres ciutats i nivells de govern;
• Per als ciutadans: adquirir coneixements, debatre i donar una opinió informada sobre el futur d'Europa
• Per EUROCITIES: mostrar el paper fonamental que les ciutats poden jugar en la construcció d'una Europa més centrada en els ciutadans.
• Per a la Comissió Europea: tenir el seu procés de consultes en línia ciutadana en línia amb el suport dels governs locals, així com rebre respostes qualitatives de ciutadans ben informats que assisteixen als esdeveniments locals.
 
La campanya Cities4Europe es clourà el 21 de març del 2019, quan s'espera que més de 100 líders locals, nacionals i europeus assisteixin a la segona cimera dels alcaldes EUROCITIES a Brussel·les, amb el suport de la Comissió Europea.
Com a part de l'esdeveniment, es presentaran als polítics les troballes dels esdeveniments locals.