El Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

Memòria Relacions Europees i Internacionals (RRII) 2018

Recull de Premsa RRII 2018

Citizen Panel: Xerrada i debat sobre Drets Humans a Europa

El Citizen Panel està promogut per la campanya Cities4Europe de la xarxa Eurocities, de la que la ciutat de Terrassa en forma part. La campanya es basa en tres objectius principals:

  • Involucrar els ciutadans en un diàleg sobre el futur d'Europa
  • Inspirar tots els nivells de govern
  • Impactar en la forma com es prenen decisions a Europa
 
Comptarem amb la participació de la Síndica de Terrassa, Isabel Marquès, que parlarà sobre els Drets Humans a Europa, xerrada que anirà acompanyada d'un debat entre els assistents que ha de servir per consensuar 3 recomanacions sobre com millorar la política vers els drets socials comunitaris. Aquestes recomanacions es faran arribar a Eurocities i a la Comissió Europea.
 
En un moment en què Europa s'ha d'esforçar per mantenir la seva legitimitat davant l'avenç dels populismes i de l'euroescepticisme, el paper de les ciutats ha de passar per donar veu als seus ciutadans. Des de Cities4Europe es busquen mecanismes que comprometin la ciutadania en la formulació de polítiques.
 
La campanya Cities4Europe es clourà el 21 de març del 2019, quan s'espera que més de 100 líders locals, nacionals i europeus assisteixin a la segona cimera dels alcaldes EUROCITIES a Brussel·les, amb el suport de la Comissió Europea. Com a part de l'esdeveniment, es presentaran als polítics les troballes dels esdeveniments locals.
 
  • Activitat: Xerrada i debat sobre Drets Humans a Europa.
  • Conferència a càrrec de la Síndica de Terrassa, Isabel Marquès
  • Lloc: Sala Europa del Vapor Universitari (c / Colom, 114, Terrassa)
  • Data: 5 de febrer de 2019
  • Hora: 18,00
  • Assistència: Acte gratuït i obert a tota la ciutadania
  • Inscricpcions i més informació: internacional@terrassa.cat
 
Enquesta sobre el futur d'Europa
Des d'Eurocities ens ofereixen la possibilitat d'emplenar una enquesta sobre el futur d'Europa a partir d'unes preguntes consensuades també a partir de taules de debat ciutadanes. Us la deixem aquí per si hi voleu participar: