El Servei de Relacions Europees i Internacionals té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

 

Actualitat del servei 

CGLU: Visita d'aprenentatge sobre Cultura a Lió

Lió és la ciutat guanyadora de l'edició 2018 del Premi Internacional CGLU – Ciutat de Mèxic – Cultura 21 (ex aequo amb Seongbuk (República de Corea), amb el programa La ciutat sostenible: la Carta de Cooperació Cultural de Lió. Aquesta Carta connecta els sectors culturals per donar forma a "Lió, Ciutat Sostenible". Involucra tots els recursos culturals, artístics i patrimonials de la Ciutat en la "producció" de la Ciutat Sostenible i reuneix els 28 equipaments principals, espais, esdeveniments i serveis culturals gestionats o recolzats per la Ciutat. La Carta es basa en 8 eixos temàtics principals.

Aquest és el context que marca la visita d'aprenentatge organitzada a Lió, que tindrà com a objectiu: (a) presentar les principals polítiques culturals de la ciutat, amb els seus elements clau, així com diversos programes i projectes concrets, i (b) fomentar l'intercanvi i l'aprenentatge entre diferents ciutats i governs locals i regionals de tot el món. La visita comptarà amb la participació dels responsables culturals de les ciutats d'Esch-sur-Alzette i Terrassa, de l'illa de Tenerife, així com una delegació del Municipi Metropolità de Konya.