El Servei de Relacions Europees i Internacionals té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

 

Actualitat del servei 

Reunió del grup de treball d'Agenda Urbana de la UE d'EUROCITIES a Brussel·les

Terrassa, en representació del seu Sistema Urbà, forma part des de 2014 del grup Task Force d'EUROCITIES, un grup de treball (Working Group, WG) vinculat al Comitè de les Regions per donar forma a l'Agenda Urbana de la Unió Europea.

La reunió del 27 de setembre de 2019 a Brussel·les ha de servir per debatre sobre com es troba actualment l'Agenda i sobre com elaborar una estratègia de presentació a les noves institucions europees.

El WG d'EUROCITIES ha estat seguint activament els desenvolupaments de l'Agenda Urbana de la UE des del principi. EUROCITIES ha contribuït a les negociacions sobre el Pacte d'Amsterdam que serveix de base per al funcionament d'aquesta agenda.El Pacte d'Amsterdam es va adoptar el 30 de maig de 2016 a la reunió informal del Consell de ministres encarregats del desenvolupament urbà. L'objectiu de l'Agenda és enfortir la dimensió urbana de les polítiques de la UE, per coordinar millor les polítiques de la UE que afecten les ciutats i implicar millor a les ciutats en els desenvolupaments polítics de la UE.Originalment, es van acordar 12 prioritats temàtiques per a l'Agenda Urbana de la UE i figuren al Pacte d'Amsterdam: llocs de treball i habilitats en l'economia local; pobresa urbana; habitatge; inclusió d'immigrants i refugiats; ús sostenible del territori; economia circular; adaptació climàtica; transició energètica; mobilitat urbana; qualitat de l'aire; transició digital; i contractació pública innovadora i responsable. Recentment, dos nous partenariats han iniciat els seus treballs sobre seguretat en espais públics i patrimoni cultural.

Declaració d'EUROCITIES sobre l'Agenda Urbana de la Unió Europea