Imatge oficial de les JEP 2018

El cap de setmana del 12 al 14 d'octubre de 2018 se celebren les Jornades europees de Patrimoni a Catalunya. 

Enguany estan emmarcades dins de l'Any europeu del patrimoni cultural.

Durant aquests dies, municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d'activitats gratuïtes de tota mena com portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia, ... Una bona forma d'apropar-se a la riquesa del patrimoni del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

El Consell d'Europa va crear aquestes jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen activitats. Catalunya s'hi va adherir des de la primera edició. Se celebren cada any, el segon cap de setmana del mes d'octubre.

La iniciativa l'organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner. 

Agenda de totes les activitats

Portes obertes a la Seu d'Ègara. 

 • Divendres, d'11 a 14 h.
 • Dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h
 • Diumenge, d'11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa. Col·laboren: Parròquia de Sant Pere, Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

 • Dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
 • Diumenge, d'11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa. Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís

 • Dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h
 • Diumenge, d'11 a 14h   

Organitza: Museu de Terrassa. Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Detall del conte de la Seu d'Ègara d'Edicions La finestraFem un conte! El llibre gegant de la Seu d'Ègara

 • dissabte 13 d'octubre, de 10 a 13 h  
 • Lloc: Seu d'Ègara (plaça del Rector Homs, s/n)

Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.

Organitzen: Edicions la Finestra, Ajuntament de Terrassa – Cultura i Museu de Terrassa. Col·laboren: Parròquia de Sant Pere, Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Al llarg del matí, la Seu d'Ègara s'omplirà de nens, nenes, il·lustradors, il·lustradores... que inventaran, escriuran i dibuixaran històries relacionades amb aquest conjunt monumental.

Personal educatiu donarà un cop de mà als infants a l'hora d'escriure un petit relat sobre les esglésies. Un cop finalitzat aquest procés, les històries s'il·lustraran i per finalitzar, s'exposaran penjades al voltant de les esglésies, com si d'una mostra d'art es tractés.

En un futur, tot aquest material es recollirà i servirà per elaborar un llibre gegant que es podrà consultar a la Biblioteca Central de Terrassa.

Presos alliberats del camp de GusenExposició: "Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf"

 • Dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h
 • Diumenge, d'11 a 14h   
 • Lloc: Sala del Tinellet. Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n)

Entrada gratuïta.

Produïda: Museu d'Història de Catalunya.

Organitza: Ajuntament de Terrassa – Memòria Històrica. Col·laboren: Museu de Terrassa, Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

La mostra, produïda pel Museu d'Història de Catalunya, presenta el testimoni del fotògraf català Francesc Boix que va sobreviure a l'internament al camp de concentració de Mauthausen i en va retratar l'alliberament. 

Les seves instantànies van immortalitzar l'horror del camp d'extermini i van ser usades com a prova durant el Procés de Nuremberg. 

La mostra es podrà visitar fins al 16 de desembre.

Horari: de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h. Diumenge, d'11 a 14 h. Dilluns, dimarts i festius, tancat.