L'any 2008 l'Ajuntament de Terrassa es va acollir a la proposta d'intervenció integral que plantejava la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requerien una atenció especial de la Generalitat. El 2008 era la cinquena convocatòria d'aquest programa i la Maurina va ser un dels 22 barris escollits. 

El Pla de Barris havia de finalitzar l'any 2012, però la incidència de la crisi econòmica va fer que es prolongués fins al 31 de desembre de 2018, data en què va concloure la darrera pròrroga que l'Ajuntament va demanar a la Generalitat per poder garantir l'execució de tots els programes, que ja han finalitzat.

Un dels reptes d'aquest programa ha estat donar respostes innovadores a les intervencions destinades a l'espai públic, però també a totes aquelles enfocades a donar cohesió social a un barri de 7.827 habitants, on els col·lectius de joves i gent gran tenen un pes important, amb treballs sobre la convivència i la dinamització econòmica i comercial de la Maurina. Les actuacions realitzades en àmbits de l'habitatge i millora de l'espai públic han tingut un impacte real al barri, que és visible a ulls de tothom.