L'Anella Verda és el nostre patrimoni natural més preuat perquè és un espai que envolta completament la ciutat. És el nostre distintiu i un clar exemple del nostre compromís amb la preservació del medi ambient, la millora de la qualitat de vida dels terrassencs i les terrassenques i l'interès per mantenir un equilibri territorial. Els seus paisatges, la història que ens ofereix tan a prop de casa, ens conviden a gaudir-la. En ella podem descobrir el seu patrimoni; practicar esports i activitats saludables; participar en tallers educatius; cercar tranquil·litat en els seus racons; menjar els aliments que s'hi produeixen.

És un espai de 4.400 Ha que conforma un paisatge de gran valor ambiental, paisatgístic i cultural, amb un important potencial ecològic, social i econòmic. Acull més de 2.500 hectàrees de boscos, 1.000 hectàrees de camps de conreu i gairebé 400 hectàrees de rieres i torrents, que conformen un sistema hidrogràfic.

És un autèntic pulmó verd que contribueix a l'equilibri ambiental de la ciutat i amb el que volem:

  1. Garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat
  2. Recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari, en general
  3. I fomentar un ús social i responsable de l'entorn

Un dels aspectes més destacats d'aquest pla és el camí circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l'entorn natural i agrícola, donant la volta sencera al terme municipal, i que transita per llocs d'elevat interès paisatgístic i patrimonial. Des de la ciutat s'hi accedeix amb facilitat a través de les portes de l'Anella Verda i dels camins històrics que connecten amb aquest itinerari

Un dels seus trets diferencials és que neix arran d'una iniciativa ciutadana, proposada per les entitats ecologistes de la ciutat i realitzada amb un procés de participació continuat, canalitzat a través de la Taula de l'Anella Verda, que té per objectiu millorar els entorns de la ciutat en l'àmbit ecològic (garantint la funció dels connectors), econòmic (promovent les activitats vinculades al sector primari i a les masies) i social (fent un ús responsable del territori per part de la ciutadania).