Identitat de gènere

Bibliografia

  • Cabanes, S. Les identitats trans en la comunitat educativa (RS)
  • Coll-Planas, G., i Vidal, M., (2016) Dibujando el género. Barcelona: Ed. Egales (RS)
Webgrafia
  • Coll-Planas, G., i Vidal, M., (2016) Dibuixant el gènere. Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya. 

Dibuixant el gènere: Capítol 1

Dibuixant el gènere: Capítol 2

Dibuixant el gènere: Capítol 3

Dibuixant el gènere: Capítol 4

Recurs molt didàctic que consta de 4 animacions i una guia pedagògica, que té com a objectiu acostar les aportacions dels estudis de gènere a un públic ampli. Es tracta d'un projecte elaborat per Gerard Coll-Planas i Maria Vidal, basat en el llibre Dibuixant el gènere.

Materials i recursos del curs abordatge i intervenció per la diversitat sexual i identitat de gènere a l'àmbit educatiu.

Famílies, Infants i Joves

Adreces d'interès

Associacions

Acompanyament a famílies des d'una perspectiva molt oberta en la construcció dels gèneres

Bibliografia

  • Associació de Famílies Lesbianes i Gais. (2008). Homo Baby Boom. Barcelona: Associació de Famílies Lesbianes i Gais (RS)
  • Asociación de Madres y padres de Gays, Lesbianas, Bisexuales y Transexuales (AMPGYL). Com dir-ho als teus pares
  • Borràs, B., Juncosa, J., Maravelia, E-, Mota, M., Osma, C., Palau, M., Pallàs, K. i Vendrell, E., (2016) Guia de mares i pares LGTBI. Associació de Famílies Lesbianes i Gais
  • Fraile, T., i Timón, M., (2008) Parlem de famílies. Nens i nenes amb dues mares o dos pares. Ed. Pandora. (RS)
  • Generalitat de Catalunya (2009) Guia sobre l'acolliment familiar. Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció. Generalitat de Catalunya (RS)
  • Generalitat de Catalunya (2017) Protocol d'intervenció, detecció i intervenció enfront l'assetjament escolar a persones LGTBI. Generalitat de Catalunya (RS)

Recomanacions per a persones de 4- 8 anys

Recomanacions per a persones de 8-10 anys

Tallers LGTBI+

Els poden programar el professorat de Primària i Secundària, s'ofereixen a la Guia d'activitats i serveis educatius. I a la Guia d'activitats per a mares i pares també s'ofereixen tallers que poden sol·licitar les AMPA's.

Es pot acompanyar el visionat amb els Tallers o Xerrades de Prevenció de les conductes discriminatòries que Mossos d'Esquadra ofereix a l'àmbit educatiu, es poden demanar a l'Oficina de Relació amb la Comunitat (ORC) de la Comissaria de Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Terrassa (si sou de Matadepera, Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls), escrivint a l'adreça de correu electrònic: itpg31557@gencat.cat. I des de qualsevol poble de Catalunya podeu escriure a: mossos.delictes.odi@gencat.cat, on us atendran per a qualsevol consulta relacionada amb els delictes d'odi i discriminació (denuncies, tallers, xerrades, etc.).