7a edició del concurs Llegir té premi

Llegir té premi

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoca la 7a edició del concurs Llegir té Premi per fomentar la lectura entre els infants i joves durant l'estiu.

Fins a 1.500 infants i joves podran participar en la setena edició del concurs.

El període d'inscripció serà del dia 27 de maig de 2022 fins que s'esgotin les places disponibles.

El concurs comença el 27 de juny fins el 28 d'agost de 2022, ambdues dates incloses.

El concurs "Llegir té premi" és una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland. Té per objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d'estiu.

Poden participar al concurs fins a 1.500 infants i joves que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya. S'organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys i una tercera categoria per a equips.

A Terrassa hi participen totes les biblioteques de la bct xarxa:

Els participants a Llegir té Premi podran seleccionar les lectures entre 870 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l'edat i interessos, des de llibres clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil. Els títols seleccionats es troben disponibles a la mateixa plataforma, a la biblioteca digital eBiblioCat i físicament a les biblioteques públiques de Catalunya.

Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector/a i de l'equip i s'escala en el rànquing del concurs. Els participants responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l'avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis. Des de les biblioteques fan seguiment virtual de l'activitat lectora dels seus usuaris i poden fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressen en el joc. Quan finalitzi el concurs, l'organització enviarà a les biblioteques els premis físics: rellotges intel·ligents i lots de llibres infantils i juvenils perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.

Més informació a: https://llegirtepremi.cat/ 

 

Etiquetes: #LlegirTéPremi #BibliotequesCat #Llegirtépremi

Perfils: @Legiland @bibliotequescat @cultura_cat @creacultura_cat