A mida que envellim tothom acumula una trajectòria vital plena d'històries, experiències i episodis de superació personal. Aquest llegat de moltes persones anònimes queda nuada a la història també de qui som com a col·lectivitat.

Donar veu a les persones grans i al seu passat  es fa necessari per reconèixer el valor del que s'ha viscut, reconèixer el valor dels aprenentatges fets i del que ens pot ensenyar, ser conscients que som el que som, i estem on estem, gràcies a aquestes vivències que són autèntics Llibres Humans.

L'objectiu del projecte Llibres humans és difondre històries de vida de persones grans anònimes de la ciutat de Terrassa, que no hagin rebut un reconeixement públic previ, i que es considera que calen ser conegudes i valorades per altres generacions de persones de la ciutat, i poder aprendre de la seva experiència i del seu saber.

Cada any s'esculliran entre algunes persones grans com a persones significatives per la seva història, lluita, o pel que han aportat a la ciutat. Es buscarà un espai adequat per realitzar una petita tertúlia intimista, i se'ls farà una petita entrevista per fer conèixer al públic la seva vida i  el que per elles és essencial saber per anar per la vida. La xerrada acaba amb un torn obert de paraula per al públic per tal que puguin  preguntar i saber més coses de la persona entrevistada.  

Els Llibres Humans és una experiència que ja s'està duent a terme a molts llocs d'Europa. A Terrassa arriba com una forma de reconèixer la riquesa de les grans persones de la ciutat.

Miqui Giménez (Terrassa, 1958)

Mestre en actiu a l'escola Tecnos de Terrassa, especialista en Educació Infantil. Des de l'abril de 1981, realitza espectacles de música, contes i jocs per a públic familiar.  Fundador del grup de recerca etnomusicològica Ministrils del Raval, ha publicat amb el grup i en solitari diversos treballs de música tradicional en format audio per a públic infantil i adult. Darrerament ha co-editat el llibre: "Quina Canya!, joguinetes".

Actualment és president de l'Associació Terrassenca de Jocs Vadejoc entitat que treballa per la recerca i difusió del joc i el deport tradicional i popular i per la recuperació d'espais de joc. Organitzen alhora la Setmana de Jocs al Carrer, que enguany arribarà a la 6ª edició.

Agnès Martí Salvador (Terrassa 1936)

La primera participant, en una sessió pilot, ha estat Agnès Martí Salvador. Nascuda a Terrassa l'any de la Guerra Civil va perdre el pare a la Batalla de l'Ebre i va començar a treballar als vuit anys com a nuadora tèxtil. La seva vida amb Josep Grau va girar a l'entorn del Centre Excursionista i de la cultura popular, amb els castells, el Casament Vuitcentista i, sobretot, la recuperació dels Gegants Vells. La conversa va ser gravada íntegrament i la trobareu com a document audiovisual consultable a les biblioteques.