Manifest dia internacional del càncer infantil

 

Avui dia 15 de febrer del 2021 és el dia Internacional del Càncer Infantil, i us volem conscienciar a tots els estaments públics i privats, i a tots els ciutadans i ciutadanes, de la necessitat d'ajuda i protecció que tenen aquests infants i les seves famílies. No podem oblidar que cada any, el Monstre més Covard, el càncer infantil, ataca a 250.000 nens i nenes arreu del món.

El diagnòstic de càncer és pertorbador a qualsevol edat, però quan es tracta d'un infant és especialment dolorós, ja que els nens i nenes són entranyables i el seu patiment i el de la seva família és més profund i punyent. El càncer infantil és aleatori, imprevisible i ataca als més vulnerables. És una malaltia diferent del càncer en adults: té una incidència molt més baixa i no es pot prevenir. Els infants requereixen teràpies diferents i també respon de forma diferent.

Respecte a la incidència, hi ha un cas infantil per cada 200 casos d'adults. El càncer infantil s'investiga poc perquè en proporció als casos que es donen en adults, són poquets i no surt a compte econòmicament. La immensa majoria dels recursos públics i privats es destinen a la investigació del càncer d'adults, i els infants són els grans oblidats. Però no podem quedar impassibles davant aquest fet: no els podem deixar, hem d'aconseguir tots els recursos perquè la investigació continuï. Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució. El 20% dels nens afectats no superen la malaltia. I molts d'ells pateixen seqüeles la resta de la seva vida.

I aquests són els motius pels quals la lluita no s'atura, i les associacions que han creat els pares i mares d'aquests infants, organitzen actes per aconseguir recursos perquè la recerca continuï.

Malauradament aquest any, a causa de la pandèmia que ens afecta a tots i totes, no podrem celebrar el Internacional del Càncer Infantil amb la tradicional Xocolatada Solidària a la Placa de la Vila. Però us animem a tot i totes a participar-hi en les escoles i entitats que l'organitzen al nostre poble per a obtenir fons amb un objectiu comú: que el somni es faci realitat i que tots els nens i nenes tinguin un tractament per curar la seva malaltia.

Moltes gràcies!

Todos Contra la Histiocitosis