La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 

Campanya de prevenció del mosquit tigre 2019

L'Ajuntament ha iniciat les actuacions necessàries per fer el control i seguiment per detectar aquest insecte, o les seves larves, en els espais públics, embornals, fonts públiques i cementiri, que són els punts de cria més productius.

La primera mesura de prevenció és eliminar els llocs d'acumulació d'aigua per evitar que creixin les larves.

Es recorda que, en cas de detectar la seva presència, sigui en llocs públics o privats, la ciutadania pot contactar amb el servei de Protecció de la Salut, del servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Terrassa, per tal de localitzar el possible focus de cria i evitar així la seva reproducció.

Una altra opció és participar en la  plataforma interactiva Mosquito Alert , a la qual s'ha adherit el Consistori per tercer any consecutiu, que té per objectiu millorar la vigilància dels mosquits transmissors de malalties.

Només cal que, en cas de detectar algun exemplar o punts d'aigua estancada, les
persones facin una fotografia i l'enviïn a través de l'aplicació mòbil en aquesta plataforma d'alerta ciutadana que investiga i controla l'expansió de mosquit tigre.

Aquest insecte, originari del sud-est asiàtic, es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004 i se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Viu en àrees urbanes, vola baix i pica de dia.

L'objectiu final de la campanya municipal és lluitar contra el mosquit tigre perquè també és transmissor dels virus Zika, Dengue i Chikungunya, que poden provocar malalties d'origen tropical, ja que es contrauen per la picada dels mosquits femella infectats. Per aquesta raó, cal evitar la seva proliferació amb la detecció i revisió periòdica dels llocs on es reprodueixen.