La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 

És molt fàcil! Si es menja... a l'orgànica!

Amb aquesta campanya es vol millorar la qualitat de la separació en origen de la matèria orgànica reduint els impropis  i augmentant la quantitat de ciutadans i ciutadanes que fan la seva separació.

La campanya de sensibilització s'iniciarà al barri de Ca n'Anglada, amb l'objectiu reduir les deixalles incorporant un canvi d'hàbits en el consum. Seguidament, l'acció comunicativa arribarà a altres barris de la ciutat. 

Un grup d'informadors/es ambientals faran accions de porta a porta als habitatges per tal d'informar els residents de la importància de reciclar en origen, en una acció que anirà acompanyada de material informatiu i de suport per fomentar la conscienciació ciutadana. 

També s'instal•laran punts informatius de caràcter itinerant en llocs estratègics del barri i en equipaments municipals (centre cívic, biblioteca, escoles, places...).

 


• Com hem de separar la matèria orgànica?

És molt fàcil! Si es menja.... a l'orgànica!
Totes les restes de menjar, les closques d'ou i  les pells de les patates quan fas una truita, les pells de les fruites quan fas una macedònia, els ossos del pollastre rostit, les espines del llobarro al forn...  i qualsevol resta de menjar va al cubell de l'orgànica.


• Compostatge de la matèria orgànica

També, si disposem d'un espai adient podem fer compostatge per a gestionar les nostres deixalles orgàniques evitant llençar-les als contenidors del carrer. Podem aconseguir bonificacions a la taxa de residus per autogestió de la matèria orgànica que generem a casa.