La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 

Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa

El regidor de Medi Ambient, Urbanisme i Sostenibilitat, Carles Caballero, ha presidit avui la reunió de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST), que està formada per centres educatius de la ciutat, els serveis de Medi Ambient i d'Educació, així com també el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental, i que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. En la trobada, que va tenir lloc a l'Escola França, es van tractar temes com el pla de treball dissenyat fins a l'any 2021, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i qüestions relatives a la mateixa XEST. 

Un dels objectius d'aquest organisme és incorporar tots els centres educatius del municipi que vulguin integrar l'educació per a la sostenibilitat. Actualment, compten amb la participació de 31 centres educatius (bressol, primària, secundària i escola d'idiomes), dels quals 12 (El Vallès, França, Roser Capdevila; Institut Can Jofresa, Vedruna- Vall, Serra de l'Obac, Santa Teresa de Jesús, Mare de Déu del Carme, El Cingle, Delta, Lumen i Tecnos) ja tenen el distintiu d'Escola Verda, que atorga la Generalitat de Catalunya.

El programa d'Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya es va posar en funcionament el curs 1999/2000 i sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació , els nous reptes i valors de la sostenibilitat.