La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 
28 01 2020

Terrassa s'adhereix a la Declaració del Plàstic d'Oslo

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat aquesta tarda per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Declaració del Plàstic d'Oslo.

Terrassa esdevé la primera ciutat catalana i tercera de l'Estat a adherir-se a la Declaració del Plàstic d'Oslo, un document que comporta el compromís d'aplicar mesures per reduir l'impacte dels plàstics al medi ambient. Podeu llegir tota la informació a la nota de premsa.

 

24 01 2020

La Generalitat aprova definitivament el projecte de l' Anella Verda de Terrassa

Amb l'aprovació definitiva de la Modificació puntual del POUM a l'àmbit de l'Anella Verda i del Pla Especial i Catàleg de Masies de l'Anella Verda, que ha fet  la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona, de la Generalitat, Terrassa tanca un procés iniciat l'any 2012 com a proposta ciutadana que naixia per evitar la degradació de l'entorn natural i agrícola que hi ha des de l'entorn urbà fins als límits del terme municipal. Per a més informació podeu consultar la nota de premsa.

28 11 2019

Consell Municipal de Medi Ambient

 El passat dimarts 26 de novembre es va realitzar al Centre Cívic President Macià a les 18'30 hores, la reunió de constitució del Consell de Medi Ambient per aquest mandat. 


S'aprova donar continuïtat als 4 grups de treball actius al si del Consell : la Taula de l'Anella Verda, la Taula de Benestar Animal; la Taula de Residus i la Taula de Rieres, on poden participar les entitats i cutadans/anes que hi estiguin interessats.


La participació de la ciutadania és essencial pel desenvolupament de les polítiques ambientals, per aquest motiu es va crear el Consell Municipal de Medi Ambient, que estableix diferents mecanismes de col·laboració i participació perquè les entitats ciutadanes i els agents socials i econòmics, puguin opinar, proposar i compartir inquietuds, i fer-se corresponsables de els decisions. 

16 11 2019

Ruta guiada per l'Anella Verda

El proper dissabte 16 de novembre participa a la  ruta guiada: Descobreix l'itinerari ornitològic i les potencialitat agroecològiques de l'Anella Verda, un valor mediambiental per la ciutat. De 8:30 a 12:30 hores amb sortida des de l'Estació Renfe Terrassa Est.

Activitat en el marc del Programa Terrassa Cooperativa 2019 sota el lema #ESStemconstruint  una Terrassa Cooperativa que se celebra del 4 al 30 de novembre.

30 10 2019

Taller "Canvi climàtic: i tu, com el mires?"

 

El proper dijous 5 de novembre participa al taller "Canvi climàtic: i tu, com el mires?" a les 18h als Amics de les Arts.

Activitat en el marc del Programa Terrassa Cooperativa 2019 sota el lema #ESStemconstruint una Terrassa Cooperativa que se celebra del 4 al 30 de novembre.

29 10 2019

Reunió amb l'Observatori de l'Aigua

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; i del regidor d'Urbanisme, Carles Caballero; s'ha reunit amb una delegació de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa encapçalada pel seu president, Juan Martínez, que ha presentat a l'alcalde els objectius i funcions d'aquest organisme.

25 10 2019

Constitució de la Taula política comarcal per la millora de la qualitat de l'aire

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha participat aquest matí en la constitució i primera sessió de treball de la Taula política comarcal per la millora de la qualitat de l'aire, que ha tingut lloc a la Sala 2 de Fira Sabadell, on s'hi desenvolupa el 1r Congrés de la Qualitat de l'Aire.

24 10 2019

Primera edició del Congrés de Qualitat de l'Aire

L'Ajuntament de Terrassa participa en la primera edició del Congrés de Qualitat de l'Aire
La implantació de la primera fase de la Zona de Baixes Emissions a la ciutat centrarà la participació municipal a la jornada

29 09 2019

Festa dels animals

El proper diumenge 29 de setembre tindrà lloc al Parc de Vallparadís (a la zona del Jardí de les percepcions), la Festa dels Animals.

 

Per a més informació podeu accedir a la nota de premsa.

30 08 2019

L'Ajuntament recorda les actuacions per a prevenir la presència del mosquit tigre

Tot i que s'acaba l'estiu i les temperatures no són tan altes com en mesos anteriors, la presència del mosquit tigre es mantindrà fins a la tardor gràcies a una temperatura suau i a la humitat de les pluges d'estiu. Per això, cal recordar que és necessari adoptar determinades mesures de prevenció per tal d'evitar la seva proliferació. 

 Per a més informació accediu a la Nota de premsa i al díptic informatiu.