La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Marc Armengol i Puig és el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 
 
22 05 2019

28ª Setmana del Medi Ambient

Enguany la Setmana del Medi Ambient se celebrarà del 3 al 9 de juny.
Unes 20 activitats conformen la programació de la 28 Setmana del Medi Ambient, com cinema, conferències, sortides, tallers i visites guiades. 

15 05 2019

Noves plaques informatives per evitar les deposicions dels animals

En el marc de la campanya "Terrassa més neta " i  amb l'objectiu de recordar als propietaris de gossos que tenen la responsabilitat de recollir els excrements que els animals deixen als carrers i places, s'han instal·lat unes noves plaques informatives per a informar a la ciutadania d'aquesta obligatorietat. 

01 02 2018

Gossos d'assistència

Els gossos d'assistència són gossos que han estat ensinistrats en un centre especialitzat i oficialment reconegut, per a donar servei i assistència a persones amb determinats tipus de discapacitat amb qui formaran una unitat de vinculació.

L'Associació d'Acció Social Discan està dedicada als gossos d'assistència i a la realització de teràpia amb gossos.
 
 

09 04 2019

3a Setmana sense soroll

Entre el dia 22 i 28 d'abril es celebra a Catalunya la 3a Setmana Sense Soroll.

L'Ajuntament de Terrassa s'hi adhereix, fent-ne difusió i participant en l'activitat proposada pel Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, de ciència ciutadana, nomenada"Cerquem el silencia a ..."  Terrassa.

 

23 01 2019

Dia Mundial de l'Aigua 2019

L'Agència Catalana l'Aigua (ACA) commemora l'edició del Dia Mundial de l'Aigua de 2019, prestant especial atenció a la problemàtica derivada de l'ús i l'abús dels plàstics, i la seva presència a l'aigua.

07 01 2019

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d'aquesta a Bèlgica, des del Departament d'Agricultura s'estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori. 

17 12 2018

Escape Room sobre residus

Activitat dins la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental "Excuses o Separes".

10 10 2018

Ecofòrum 2018.

Jornades sobre la nova governança de l'aigua. Terrassa 10 i 11 d'octubre de 2018

04 06 2018

27a Setmana del Medi Ambient

Del 4 al 10 de juny de 2018.

Aquesta nova edició de la Setmana versarà sobre "l'aigua a Terassa" i amb el lema: "L'Aigua és vida, un bé públic , per a tothom!".

 

20 04 2018

Activitats de cap de setmana al CIAB

Programa d'activitats de caps de setmana del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i de l'Anella Verda de Terrassa, d'abril a novembre de 2018.