Cartell de l'exposició temporal "Després de la mort""DESPRÉS DE LA MORT. LA COL·LECCIÓ DEL MUSEU DE TERRASSA"

PRORROGADA!

  • Dates: del 28 d'octubre del 2020 al 24 de desembre del 2021. 

Inicialment estava prevista la seva exhibició fins al 27 de juny del 2021.

  • Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís. Sala del Tinellet (carrer de Salmerón, s/n)
  • Horari: de dimecres a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenges, d'11 a 14 h. Dilluns, dimarts i festius, tancat.
  • Tancament per vacances: del 25 de desembre de 2020 al 2 de gener de 2021 i del 29 de març al 6 d'abril de 2021

El Museu de Terrassa adopta totes les mesures de prevenció i seguretat relacionades amb la pandèmia de la Covid-19

Tothom es mor...

La mort forma part de la nostra existència. Ningú pot deixar de pensar-hi perquè, tard o d'hora, acabarem morint. És el final de la vida que neguem pensant que no és més que un pas a la immortalitat.

Per entendre la seva mort, la humanitat ha buscat protecció en allò sobrenatural i en allò diví. Però, sobretot, ha trobat en la religió aquest refugi d'allò desconegut perquè només aquesta li dona respostes del qui és, d'on ve i a on va.

Des d'un inici es va vehicular tot un ritual funerari al voltant del difunt en el que se'l preparava pel viatge.

L'arqueologia, i per extensió el patrimoni funerari, són uns dels pilars principals en la política d'adquisició de la col·lecció del Museu de Terrassa.

Els materials exposats del nostre fons museístic i la documentació d'arxiu i de fotografies ofereixen un recorregut per les diferents etapes històriques del nostre territori, des de fa poc més de cinc mil anys fins als nostres dies.

"Després de la mort" presenta un itinerari ambiciós on la recreació de diverses sepultures, amb els esquelets originals i l'exhibició del seu aixovar, permeten visualitzar les tradicions i els costums funeraris.

Com a complement de la narrativa general s'ha recreat un ambient de cementiri, amb la instal·lació de tres làpides funeràries i una escultura de bronze de Clarasó.

Icona de Lectura FàcilNotícia de la inauguració de l'exposició en lectura fàcil