Logotip del Museu de Terrassa

 

El Museu de Terrassa està format per diferents espais, elements i col·leccions del patrimoni cultural terrassenc.

La seu principal és el Castell Cartoixa de Vallparadís. Les altres seccions que l'integren són: la Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera, la Torre del Palau i el Centre d'Interpretació de la vila medieval de Terrassa - CIVMT i el Claustre del convent de Sant Francesc.

informació  Seccions del Museu de Terrassa: adreces, horaris i tarifes

El museu dedica una especial atenció a l'activitat arqueològica, a la recuperació i a la difusió del patrimoni històric i artístic local i comarcal, tenint com a marc d'actuació preferent l'evolució del territori i l'ocupació humana de Terrassa i la seva comarca, des dels orígens fins als nostres dies.

Més de 27.000 objectes documentats formen part del seu fons. Destaquen les col·leccions d'art, d'arqueologia i d'arts decoratives.

Icona de Lectura Fàcil El Museu de Terrassa en Lectura Fàcil.

portada Pla de mandat del Museu de TerrassaEl Pla Estratègic del Museu de Terrassa, aprovat en el Ple de l'Ajuntament del 28 d'abril de 2023, dona una  mirada més social al museu i marca unes línies directores que posen al centre a les persones.

La seva redacció parteix d'unes dinàmiques participatives en les que s'ha demanat a persones de diferents col·lectius quin museu volien. I, és a partir d'aquestes conclusions que se n'han establert les bases.

El Pla Estratègic neix amb la finalitat de dirigir el conjunt d'equipaments que formen part del Museu cap a un nou enfocament, centrat en el model de Museu de Societat. Aquest, posa en valor el patrimoni de la ciutat i converteix a la població en agent actiu de l'acció cultural. El document defineix els objectius i valors del projecte, el pla d'acció, amb les seves eines d'implementació i també les bases educatives i de dinamització.