Visita comentada al Convent de les JosefinesLa Festa Major de Terrassa es celebra el primer diumenge després de Sant Pere.

El Museu hi participa proposant les següents activitats: visites al nostre patrimoni, el Patrimoni de nit, una visita al cementiri i activitats infantils.

L'any 2018 la Festa Major de Terrassa tindrà lloc del 29 de juny al 4 de juliol.

Cartell de la Festa Major de Terrassa 2018dissabte 30 de juny. Jornada de portes obertes a:

 • Casa Alegre de Sagrera: de 10 a 13 i de 16 a 20 h
 • Seu d'Ègara: de 10 a 13.30 i de 16 a 19 h.
 • Castell Cartoixa de Vallparadís: de 10 a 13.30 i de 16 a 19 h

dissabte 30 de juny, a les 10 i a les 12.30 h. Visites al nostre patrimoni: Sanatori de Terrassa, actual Parc Audiovisual de Catalunya

Places limitades. Cal inscripció prèvia. 

Lloc de trobada: porta d'entrada del Parc Audiovisual de Catalunya. Carretera BV-1274, Km 1

Amb la col·laboració del Parc Audiovisual de Catalunya

No accessible per a persones amb mobilitat reduïda

L'antic Hospital del tòrax, conegut com a Sanatori de Terrassa, es troba a la zona del Pla del Bonaire.

L'edifici, de grans dimensions, té nou plantes i comptava amb 1.200 llits. Concebut com a sanatori antituberculós, va ser projectat per Mariano Morán i Fernández Cañedo (1947). Es va inaugurar el 8 de juny de 1952 amb el nom de "Ciudad Sanatorial de Tarrasa".

Parc Audiovisual de CatalunyaS'estructura a partir de diferents cossos que parteixen d'una plaça porticada. A l'ala sud trobem una capella amb decoracions de mosaics realitzats pel taller de Santiago Padrós.

Alguns elements del conjunt estan catalogats en el Pla especial de Protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic-Ambiental de Terrassa (1986). L'any 2010 es va realitzar una reforma parcial de l'edifici central, del claustre i de la capella.

Actualment el complex allotja el Parc Audiovisual de Catalunya - PAC i compta amb espais dedicats a la indústria cinematogràfica com platós, serveis de producció, etc; un clúster empresarial i el Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya. 

dissabte 30 de juny, a les 10 i a les 12.30 h. Visites al nostre patrimoni: Passejant amb Lluís Muncunill

Punt de trobada: Edifici de la Societat General de l'Electricitat (actual Viena). Carrer de la Unió/carrer Joan Coromines 

Amb el suport de la Catedral Basílica del Sant Esperit.

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquest 2018 es compleixen els 150 anys del naixement de l'arquitecte Lluís Muncunill Peralada (Sant Vicenç de Fals, 1868 – Terrassa, 1931).

Lluís MuncunillEstà considerat com l'arquitecte més prolífic del patrimoni industrial i   modernista. Va treballar principalment a Terrassa on es conserven una quarantena d'edificis.

Considerava l'arquitectura com un reflex de la creació, entenent els edificis com a organismes vius, integrant arquitectura i natura.

Destaca també per la recuperació i millora de la coberta de maó anomenada "a la catalana", una volta lleugera, de construcció ràpida que es pot adaptar a formes capricioses.

L'itinerari ens permetrà apropar-nos a la seva obra i descobrir la seva evolució.

dissabte 30 de juny, a les 10 i a les 12.30 h. Visites al nostre patrimoni: La Seu d'Ègara

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

El conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere constitueix un element excepcional del patrimoni històric i artístic català.

Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria i el patrimoni arqueològic i artístic que contenen, abasten un període ininterromput des d'època ibèrica fins a l'actualitat.

Destaquen els testimonis conservats dels edificis de la seu episcopal d'Ègara durant el regne dels visigots (s.IV-VII), les pintures murals altmedievals i romàniques i els retaules gòtics, a més de l'arquitectura de les tres esglésies.

diumenge 1 de juliol, d'11 a 14 h. Jornada de portes obertes a:

 • Casa Alegre de Sagrera
 • Seu d'Ègara

diumenge 1 de juliol, de 23 a 1 de la matinada. Patrimoni de nit: Visites nocturnes comentades al Museu de Terrassa

 • Torre del Palau. Grups reduïts. La darrera visita començarà a les 00.40 h. No accessible per a persones amb mobilitat reduïda o amb claustrofòbia.
 • Casa Alegre de Sagrera. Visites a les 23, 23.30, 00 i 00.30 h. Planta baixa i pati accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Castell Cartoixa de Vallparadís: planta baixa. Visites a les 23 i a les 00 h. Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Claustre del convent de Sant Francesc. Visites a les 23, 23.30, 00 i 00.30 h. Accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

dilluns 2 de juliol, d'11 a 14 h. Jornada de portes obertes a:

 •  Seu d'Ègara  
 • Castell Cartoixa de Vallparadís

Contes de princeses al Castell Cartoixa de Vallparadísdilluns 2 de juliol a les 11 i a les 12.30 h. Festa Major infantil.

 • Contes de princeses
 • Toc, toc!

Podeu consultar el programa de sessions de la Mainada al Museu de la Festa Major infantil.

Aforament limitat. 

No cal inscripció prèvia.

dimarts 3 de juliol, a les 21.15 i a les 22.15 h. Visita teatralitzada "Descobreix el cementiri a la llum de la lluna". 

Entrada al cementiri de TerrassaNova visita per recórrer el recinte funarari durant la nit i descobrir alguns dels elements artístics més significatius del recinte, secrets i anècdotes que ens acostaran a la història del cementiri.

Places limitades. Cal inscripció prèvia trucant al 900 268 268.

Organitzen: Funerària de Terrassa SAU i Museu de Terrassa