Nadal 2021

Consulteu totes les activitats de Nadal

Unes festes de Nadal per a tothom, diverses inclusives i igualitaries. Respectant la tradició i fomentant la participació ciutadana a més dels valors de la pau, la solidaritat i la generositat. Potenciant la relació entre persones de diferents generacions, amb especial atenció a les persones més vulnerables i que arribin al màxim de territori possible.

Consulteu les activats a la revista Visquem Terrassa per Nadal

"Pintem amb llum el Nadal", una acció de lightpainting

Dissabte 11 de desembre a la Plaça Rector Homs entre les 19 i les 23 h. Es realitzaran tres sessions a les 19 h, 20h i a les 21 h.

Reserveu entrades a entrapolis.com . Entrades exhaurides

L'activitat, basada en el lightpainting, consistirà en la creació col·laborativa d'una obra artística a partir de diversos tipus de llums, mitjançant una fotografia de llarga exposició i una càmera instal·lada en alçada. 
El llenç serà la pròpia plaça del Rector Homs. La creació resultant es projectarà en directe a la façana de Sant Pere, per tal que el públic pugui veure en directe els efectes visuals de les seves accions. 
El públic disposará d'una llanterna que utiltizarà com un pinzell de llum seguint les indicacions de l'equip artístic.

 

Llums de Nadal

Punts de llum: 700
Encesa de llums el 27 novembre

Horari: S'encén diàriament segons l'horari de l'enllumenat públic i s'apaga a les 22.30 h. Del 27 de novembre al 9 de gener de 2022

 

Pessebre a la Plaça VellaUn pessebre d'inspiració romana

El pessebre de la ciutat s'exposa a la plaça Vella. El conjunt representa un petit temple romà en una situació molt precària i gairebé en runes. 

La cúpula del temple és mitja volta de canó, i les proporcions del conjunt estan en consonància amb les figures, amb una il·luminació de l'interior que destaca el pessebre durant la nit. L'obra es completa amb un jardí de palmeretes i altres arbres i detalls per aportar realisme a tot el conjunt.

Enguany, i per dotzè any consecutiu, l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa s'ha encarregat de fer realitat el pessebre. Santiago Pascual Talens ha estat l'autor del projecte, i ha comptat per a la seva construcció amb la col·laboració de José Serrano, Antonio López i Josep Maria Canals. El Servei de Cultura i els treballadors del Servei de Gestió de l'Espai Públic de l'Ajuntament de Terrassa s'han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l'enjardinament de tot l'espai.

 

Arbre de Nadal al Raval

L'arbre gegant de Nadal torna a ser present aquest any al Raval de Montserrat. Es tracta d'un avet de 12 m d'alçada, procedent d'un viver especialitzat de Sant Hilari Sacalm. L'arbre, que un cop es retiri es farà servir per crear compost biològic, està identificat amb una etiqueta que certifica que ha estat conreat seguint estrictes criteris de sostenibilitat.

 

Novetats:

Pedalant el Nadal sense edat
Aquests dies circularan per la ciutat uns tricicles conduïts per voluntaris i voluntàries d'En Bici Sense Edat, portant persones que ja no poden pedalar per elles mateixes. Amb l'objectiu d'apropar l'ambient nadalenc a les persones grans, aquest any l'Ajuntament i En Bici Sense Edat han desplegat un dispositiu especial perquè les persones grans usuàries puguin gaudir activament del guarniment nadalenc dels carrers i places. Una activitat que promou la relació social entre persones de diferents generacions, a la vegada que lluita contra la soledat no volguda, promou l'envelliment actiu i el bon tracte a la gent gran per continuar avançant cap una ciutat més humana i solidària.

 

Exposició de fotografies antigues de Nadal a la via pública
Durant el cicle nadalenc es podran veure a diferents indrets de la ciutat uns tòtems de 2x1 metres amb reproduccions de fotografies històriques del Nadal a la ciutat. Unes fotografies del fons de l'Arxiu Històric de Terrassa, que ens transportaran al passat i que propiciaran que les generacions més grans comparteixin amb les més joves els records dels Nadals passats.

 

 
Fires 
 

Fira de Santa Llúcia

Plaça Vella

Del 2 al 20 de desembre, de 10 a 21 h

Les parades de la tradicional Fira de Santa Llúcia ofereixen tot el que cal per guarnir el Nadal: figuretes del pessebre, llums, tions, arbres, ornamentació, etc.

Organitza: Associació Amics Fira de Santa Llúcia

Fira d'Hivern

Rambla d'Ègara

Del 17 de desembre al 6 de gener, de 10 a 21 h, excepte el 24 i el 31 de desembre (de 10 a 20 h), el 25 i el 26 de desembre i el 6 de gener (de 10 a 14 h i de 17 a 21 h) i l'1 de gener (de 17 a 21 h)

A la Fira Tradicional d'Hivern trobareu una trentena de parades de venda de teixits, bijuteria, complements, joguines, decoració i altres obsequis.

Organitza: Associació d'Artesans de Terrassa