Terrassa disposa d'espais naturals accessibles, que es poden gaudir per compte propi gràcies a les adaptacions realitzades i als suports oferits. 
 
 
Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Parcs urbans

 

Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac: És part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona plenament accessibles. CIMA (Centre d'Interpretació del Medi Ambient, SL) gestiona els serveis oferits des de la Casa Nova de l'Obac (Ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8). 

 

Excursió en bicicleta de mà o handbike

 • Préstec gratuït de material adaptat a la Casa Nova de l'Obac. Servei disponible els caps de setmana i festius (excepte Nadal i Cap d'Any) de 10h a 15h.
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat físicaBicicletes de mà (handbikes): Bicicleta adaptada apta per a persones amb alguna discapacitat en el seu tren inferior, adequades per pistes de muntanya sense desnivells importants. 
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat físicaTerceres rodes: Rodes frontals adaptables a cadires de rodes convencionals, perquè l'usuari no hagi de canviar de cadira, adaptant la pròpia a un ús més adequat per pistes de muntanya amb desnivells lleugers o moderats. 
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat físicaCadira tot terreny Joëlette: Permet la pràctica del senderisme a qualsevol persona amb discapacitat física, també en casos de gran dependència, sempre amb l'ajuda de dos o més acompanyants experts.  
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat visualBicicleta tàndem: Permet anar en bicicleta a una persona cega acompanyada d'una persona vident.
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat visualBarra direccional: Barra de fusta de tres metres de llarg que permet que persones cegues puguin fer senderisme pel parc natural. Dues persones vidents es col·loquen en els extrems de la barra i la persona invident se situa al mig. 
  • Més informació: Material accessible de préstec a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

Torna a l'índex

Senyalització de l'itinerari adaptat des de la Casa Nova de l'Obac fins al mas de l'Obac Vell

 • Itinerari adaptat  des de la Casa Nova de l'Obac fins al mas de l'Obac Vell. Visitable cada dia. 
  • Espai adaptat per a persones amb qualsevol tipus de discapacitatDurada: 50 minuts. Distància: 1,4 km (anada i tornada). Recorregut físicament accessible. Aparcament reservat per a visitants amb mobilitat reduïda a la Casa Nova de l'Obac. Passamans en un dels costats amb vorada de fusta delimitant el recorregut. Zones de descans al llarg del camí.
  • Es poden demanar en préstec a la Casa Nova de l'Obac dossiers adaptats en braille de l'itinerari, que inclouen fitxes tàctils i sonores d'animals. Existeix també una audioguia de la ruta
  • Més informació: SL-C 63 La font de la Portella (Sant Llorenç del Munt i l'Obac)

Torna a l'índex

xcursió amb cadira de muntanya Joëlette

 • Excursions amb cadira de muntanya Joëlette (préstec i portador)
  • Material adaptat per a persones amb discapacitat físicaA més del préstec de la cadira Joëlette, amb prèvia concertació es poden organitzar excursions pel parc. Es compta amb la col·laboració de l'associació Rodamunt, que disposa d'un nodrit grup de voluntaris experimentats en l'ús de la Joëlette.
  • Més informació:  937 855 461 / cima@cimaprojectes.com

Torna a l'índex

Ruta teatralitzada inclusiva "NatURa, un viatge pels sentits"

Torna a l'índex

 

Parcs urbans

Parc de Vallparadís

Torna a l'índex

Més informació

Data d'actualització de la informació: juny 2019