Terrassa ofereix diverses activitats per commemorar el Dia Internacional dels Museu i la Nit dels Museus

El Museu de Terrassa celebrarà el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb una amplia oferta d'activitats concentrada el cap de setmana del 18 i 19 de maig 

El Museu de Terrassa organitzarà diferents activitats per commemorar el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) que enguany tindrà com a lema: «Museus per l'Educació i la Investigació» posant de relleu el paper dels museus com a centres educatius dinàmics que ajuden a despertar la curiositat, la creativitat o el pensament crític. A més, es vol reconèixer els museus com a espais on l'educació i la investigació s'uneixen per donar forma a la comprensió del món.

Així, aquest any, el dissabte 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, la ciutat se suma a aquesta commemoració i el Museu de Terrassa ha programat un ampli ventall d'activitats amb l'objectiu de divulgar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i oferint diferents propostes:


Divendres 17 de maig


Inauguració de l'Exposició «La Imatge de la Festa» al Castell Cartoixa de Vallparadís. Una mostra al voltant dels cartells i programes de la Festa Major de Terrassa i la seva evolució que es podrà visitar fins al 29 de setembre. La mostra es pot visitar de dimecres a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d'11 a 14 h.


Vinculades a aquesta exposició, el Museu de Terrassa també organitza tres activitats:

  • Diumenge 26 de maig a les 11 h al Castell Cartoixa de Vallparadís: La Mainada al Museu «Cartells de Festa Major». Una proposta adreçada a Servei de Premsa famílies i infants a partir de 3 anys que convida a dissenyar el millor cartell de la Festa Major 2024. Activitat gratuïta amb places limitades. Inscripció prèvia a: [email protected].
  • Dijous 6 de juny a les 18.30 h a la Casa Alegre de Sagrera: Xerrada: «El procés creatiu del cartell de Festa Major». Una activitat per conèixer el procés que segueix l'alumnat de segon curs de Gràfica Publicitària de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa per a la creació del cartell de Festa Major.
  • Dijous 13 de juny a les 18.30 h al pati de la Casa Alegre de Sagrera: Taula humorística: «Verticalitat i priapisme als cartells de Festa Major de Terrassa». Un debat sobre l'estètica dels cartells de Festa Major durant els segles XX i XXI en clau amena, festiva i un punt picant.

Diumenge 19 de maig d'11 a 13 h

La Dominical al Museu proposa la ruta: «El Museu de Terrassa. Una història de defensa del patrimoni». Una proposta per conèixer els orígens del Museu de la ciutat i de les diferents iniciatives particulars i col·lectives que han portat al llarg dels anys a la defensa i preservació del patrimoni artístic i històric de la ciutat. Punt de trobada: Casa Soler i Palet. Punt de finalització: Castell Cartoixa de Vallparadís.

Activitat gratuïta amb places limitades. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: [email protected].

Diumenge 19 de maig a les 11.30 h a la Casa Alegre de Sagrera

«Contes i Jocs al Museu». Una activitat adreçada a infants a partir de 3 anys que podran passar una estona divertida al Museu de Terrassa escoltant contes de la mà de l'Associació Vet aquí que. Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: [email protected].

Jornades de portes obertes dissabte i diumenge 18 i 19 de maig

Per commemorar el Dia Internacional dels Museus i La Nit dels Museus, el Museu de Terrassa també ofereix jornades gratuïtes de portes obertes a:

  • Casa Alegre de Sagrera. Dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d'11 a 14 h.
  • Castell Cartoixa de Vallparadís. Dissabte, de 10 a 13.30 h, de 16 a 19 h i de 20.30 a 24 h i diumenge, d'11 a 14 h.
  • Seu d'Ègara. Dissabte, de 10 a 13.30 h, de 16 a 19 h i de 20.30 a 24 h i diumenge, d'11 a 14 h.

La Nit dels Museus - Dissabte 18 de maig a les 22 h

Per commemorar la Nit dels Museus d'aquest any, el Museu de Terrassa, Els Cineminuts i Terrassa City of Film organitzen el Festival Internacional Els Cineminuts. Es tracta d'una projecció de curtmetratges d'un minut de durada farcits de creativitat, enginy i originalitat. Una iniciativa sorgida de la necessitat d'impulsar el cinema independent i noves formes d'expressió audiovisual que siguin accessibles per a tothom. Casa Alegre de Sagrera, entrada pels jardins. Obertura de portes a les
21.45 h.

Més informació i inscripcions a: https://www.terrassacultura.cat/museu-de-terrassa/dim-lnm/