L'Ajuntament inicia les obres per adequar i millorar l'espai esportiu obert del carrer de Jacint Elias

L'actuació suposa una inversió de 53.676 euros i durarà dos mesos

El proper dilluns, 9 d'octubre, comença una actuació que permetrà adequar i millorar l'espai esportiu obert ubicat entre el carrer de Jacint Elias i el passeig del Vint-i-dos de Juliol. Els treballs es desenvoluparan al llarg de dos mesos i afectaran la pavimentació, el drenatge i l'accessibilitat de la pista. En total, l'Ajuntament farà una inversió de 53.676,19 euros (IVA inclòs) en una actuació que s'emmarca en el programa de millora de l'espai públic Terrassa Barris en Marxa.

Aquesta actuació està orientada a revertir la situació de degradació d'aquest espai i a millorar-ne la seva funcionalitat. El paviment de la pista, en l'actualitat de terra, se substituirà per un de formigó, operació que s'aprofitarà també per adequar les seves condicions. A hores d'ara, la inclinació que presenta el terreny fa que les condicions de la seva utilització no siguin les adequades.

Amb la substitució del paviment, la pista tindrà una inclinació adequada per a la pràctica esportiva, que serà la mínima recomanable per a un correcte drenatge. D'aquesta manera, el projecte inclou la instal·lació d'un sistema d'evacuació d'aigües pluvials, que aportarà millors condicions a l'ús de la pista esportiva per part de la ciutadania.

Les obres suposaran, igualment, un pas endavant pel que fa a l'accessibilitat. Es garantirà un accés mitjançant una nova rampa, que es construirà a l'entrada des del passeig del Vint-i-dos de Juliol. Els accessos des del carrer de Jacint Elias també es reformaran. El projecte preveu la reconstrucció de les escales actuals, que s'adequaran a la normativa en matèria d'accessibilitat. En la mateixa línia, se suprimiran esglaons que hi ha dins l'espai interior de la pista i que poden dificultar la mobilitat. Aprofitant aquestes obres, es faran altres tasques puntuals a l'espai, com ara la substitució d'algunes tanques o la retirada de certs elements.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Cosplaan Obras y Servicios Laantit, SL, i compten amb un pressupost de 53.676,19 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de dos mesos.

Millores també al carrer de Monistrol

D'altra banda, dins el mateix programa Terrassa Barris en Marxa, i també dilluns, 9 d'octubre, comença l'execució d'una obra de millora de l'accessibilitat al carrer de Monistrol, entre els carrers d'Albacete i de Pardo Bazan. Es tracta d'una actuació que té com a objectiu millorar l'accessibilitat en un tram de carrer que salva el desnivell mitjançant diferents trams d'escales. El projecte planteja habilitar un espai continu per a vianants a la calçada a través d'una actuació de pintura i construir una rampa per a facilitar l'accés als habitatges de tot el veïnat.

L'actuació té un pressupost de 14.029,82 euros (IVA inclòs) i la seva execució ha estat adjudicada a l'empresa Infraestructures Serveis Obres del Vallès, SL (ISEOVA), amb un termini d'execució previst d'un mes.