L'Ajuntament de Terrassa porta "Els tresors de la Seu d'Ègara" fins a Brussel·les

L'exposició, que s'instal·larà a la seu de la Generalitat de Catalunya a la capital europea, fa un recorregut per la història del conjunt monumental

Del dilluns 4 de desembre i fins al 29 de març de 2018, l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les acollirà la mostra "Els tresors de la Seu d'Ègara" organitzada per l'Ajuntament de Terrassa a través del servei de Cultura i amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat.

La Seu d'Ègara, considerada com una peça clau del patrimoni cultural català i universal, posseeix un conjunt pictòric únic en el panorama de la història de l'art cristià alt medieval occidental. De fet, la seva singularitat i importància fan que el conjunt monumental sigui candidat a convertir-se en patrimoni de la Humanitat de la Unesco. El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, explica que: "La proposta d'organitzar aquesta exposició a la capital europea es va presentar al llavors representant del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, durant una reunió mantinguda l'abril de 2016, i de seguida es va acollir amb molt d'interès. Una mostra, que a banda de representar un important aparador de promoció per a la ciutat de Terrassa, vol  difondre i donar a conèixer el valor patrimonial de la Seu d'Ègara en el seu camí per convertir el conjunt monumental en patrimoni de la Unesco".

L'exposició, consta d'una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l'evolució d'un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d'Europa. A través d'aquesta mostra es vol interpretar l'evolució del conjunt monumental i difondre el seu valor cultural i patrimonial al conjunt de la societat. Un compendi d'art, història i cultura que ofereix una visió ajustada de l'extraordinària realitat i evolució de la Seu d'Ègara, des dels seus orígens a l'època ibèrica i romana, passant pels successius períodes alt-medieval, romànic, gòtic i modern fins a arribar a l'actualitat.

Amb aquesta exposició es vol posar en valor la importància del conjunt monumental i apropar la seva història i la seva evolució als visitants a través dels diferents esdeveniments històrics i períodes artístics que el van influenciar.  Així, la mostra facilita una aproximació a la Seu d'Ègara des del punt de vista arqueològic, arquitectònic i pictòric donant a conèixer de forma entenedora i divulgativa les diferents troballes vinculades, primer, amb els orígens de l'emplaçament i, després, amb el posterior conjunt episcopal de la Seu d'Ègara. Al mateix temps, es facilita a les persones visitants les eines necessàries per tal que puguin conèixer i posar en valor la importància de l'arquitectura i les pintures corresponents al període del Bisbat d'Ègara.

  • Lloc: Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea a Brussel·les. Espai Catalunya Europa. 227, Rue de la Loi – Wetstraat (Brussel·les).
  • Organitza: Ajuntament de Terrassa.
  • Horari: de dilluns a dijous, de 10 a 17 h; divendres, de 10 a 16 h i dissabtes, diumenges i festius, tancat. Tancat per vacances: del 25 de desembre al 2 de gener.