L'alcalde de Terrassa presenta el nou cartipàs municipal

Es manté l'estructura organitzativa vigent, amb 5 gran àrees

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha presentat en roda de premsa el nou cartipàs municipal després de la presa de possessió del càrrec de regidor o regidora dels nous integrants del grup municipal del PSC-CP. Així, s'ha reorganitzat el cartipàs municipal distribuint les àrees i serveis entre els regidors i regidores del Grup Municipal Socialista, tancant així un parèntesi de poc més de 10 dies amb un cartipàs provisional.

L'alcalde ha explicat que amb la presentació del nou Govern Municipal "es completa el procés de renovació, després d'uns dies d'excepcionalitat, però també de normalitat democràtica, que s'obria a la nostra ciutat ara fa tot just un mes, amb la dimissió i renuncia de l'anterior alcalde Jordi Ballart". Per a Vega, una vegada més, "hem demostrat que tenim una democràcia municipal de qualitat, que el sistema funciona i que en tot moment hem treballat per garantir el bon funcionament de l'Ajuntament i dels serveis i projectes que milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes".

Pel que fa a la nova estructura municipal, es manté l'estructura organitzativa vigent, amb 5 gran àrees, consolidant com a criteri general la màxima eficàcia i la màxima coordinació possible de tots els serveis d'aquest Ajuntament. D'aquestes àrees, 4 estan dirigides per un o una tinent d'alcalde i una l'assumeix directament l'alcalde, la corresponent a Serveis Generals i Govern Obert. L'alcalde, a més, assumirà la regidoria d'Educació, que continua integrada a l'àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat.

Amadeu Aguado serà el primer tinent d'alcalde i Portaveu del Govern Municipal, amb responsabilitats sobre Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, a més de regidor delegat de Comerç, Cultura, Turisme, Normalització lingüística, Relacions Internacionals i president del Districte 4.

Marc Armengol se situa com el segon tinent d'alcalde, en l'àmbit de Territori i Sostenibilitat, i com a regidor delegat d'Urbanisme, Mobilitat, Medi Ambient, Aigua, Neteja i recollida de residus, a més de president del Districte 5.

Eva Candela exercirà com a tercera tinent d'alcalde en l'àrea de govern que inclou Drets Socials i Drets a les Persones, a més de regidora delegada d'Habitatge i Mediació Comunitària, Gent Gran, Salut i Esports.

Com a quart tinent d'alcalde Manuel Jiménez, assumeix Desenvolupament Económic, Indústria i Ocupació i serà regidor delegat d'Empresa, Ocupació, Legalització d'Activitats, Indústria i Promoció del sòl industrial, Seguretat, Via Pública i Protecció Civil.

Javier García serà regidor de Presidència i regidor delegat de Comunicació, Premsa, Transparència, Estructura Territorial i Districtes, Usos del Temps i Qualitat Democràtica, a més de president del Districte 6.

Gracia García assumirà com a regidora les delegacions d'Organització i Recursos Humans, Serveis Jurídics, Tecnologia i Qualitat, Contractació i Patrimoni, Sistemes d'Informació i Atenció ciutadana, Serveis Funeraris i Cementiri, Serveis Socials, Polítiques de Gènere i LGTBIQ, a més de la presidència del Districte 2.

Jordi Rueda tindrà la responsabilitat, com a regidor delegat, de Manteniment Urbà i Parcs Urbans, Obres públiques, Joventut i Lleure Infantil i serà també president del Districte 3.

Adrián Sánchez serà regidor delegat de Capacitats diverses i Accessibilitat, Drets Humans, Ciutadania, Solidaritat i Cooperació Internacional, Universitat i Innovació i  Mitjans audiovisuals.

Per a l'alcalde Alfredo Vega, el nou equip de Govern "és gent molt capaç, molt ferma, amb moltes ganes i amb idees molt clares", que treballaran "per continuar complint amb els objectius del Pla de Mandat, amb rigor, responsabilitat i honestedat, obert al diàleg i d'acord amb la diversitat del teixit associatiu de la ciutat". El nou Govern, per a Vega, afronta "aquesta etapa amb orgull i amb modèstia al mateix temps, amb persones que estan aquí per treballar per Terrassa, per defensar un projecte polític majoritari i per estar al servei de tots els ciutadans i ciutadanes".

Presa de l'acta de regidors i regidores

Eva Candela, Jordi Rueda, Manuel Giménez, Gracia Garcia i Adrián Sánchez, van prendre possessió de l‘acta de regidor, després de prometre complir fidelment les obligacions del seu càrrec, en el Ple municipal celebrat ahir i corresponent al mes de novembre. Els nous integrants del grup municipal del PSC-CP,que formaven part de la llista electoral de les passades eleccions de l'any 2015, substitueixen els integrants del grup municipal del PSC-CP, que van renunciar a la seva acta el passat 3 de novembre.

Eva Candela i López, nascuda a Terrassa el 1961, amb estudis d'Arquitectura Tècnica i un postgrau en habilitats directives, té experiència de més de 20 anys a l'administració pública: com a tècnica de llicències d'obres i responsable del servei de Llicències i Protecció de la Legalitat a l'Ajuntament de Terrassa; com a Cap de Patrimoni i Gerent de Promocions Urbanes a Rubí; i fins l'actualitat era directora de l'Àrea de Territori i Sostenibiltiat de l'Ajuntament de Terrassa.

Jordi Rueda Muñoz, nascut a Terrassa el 1984. És tècnic en Equips i instal·lacions Electrotènciques, tècnic superior de So en Tècniques d'Espectacle en Viu. Ha format part de l'associació Sociocultural de Ràdio Sant Llorenç, i ha estat responsable de manteniment elèctric industrial. Fins ara ha estat tècnic freeelance, treballant per a grans companyies del sector audiovisual.

Manuel Giménez Guardia és nascut a Düsseldorf, l'any 1965. És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en comunicació i lideratge polític i màster en direcció d'empreses (MBA).

Gracia García Matute, nascuda a Madrid el 1978, és advocada i des de l'any 2010 té el seu propi despatx professional. Ha combinat la seva trajectòria professional amb la militància política, ocupant diferents càrrecs.

Adrián Sánchez Morales va néixer a Terrassa el 1993. És enginyer en Tecnologies Aeroespacials per la UPC de Terrassa. Ha estat delegat de la ESEIAAT i membre del Consell de Govern de la UPC.