A punt el dispositiu municipal per a la jornada electoral de dijous

Més de 1.000 persones participen en l‘operatiu de les Eleccions al Parlament

Un total de 154.017 persones de Terrassa estan cridades a les urnes a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre. Ho podran fer en 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals (21 escoles, 15 equipaments cívics, cinc altres centres educatius i cinc equipaments diversos), els mateixos que en els darrers comicis (eleccions generals de 2016). L'Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d'altres administracions com ara la Junta Electoral de Zona i la Delegació del Govern.

Més d'un miler de persones participa en l'operatiu d'aquest dijous. El gruix correspon a 732 membres de meses i 97 representants de l'administració, als que caldria afegir personal d'informació i notificació, conserges dels equipaments, equips de muntatge, personal de neteja i forces de seguretat entre altres. L'Ajuntament de Terrassa oferirà avui sessions de formació a les persones que exerciran de representants de l'administració i a les que per sorteig opten a presidir les meses.

Per consultar si s'està inscrit al cens o el col·legi electoral on s'ha d'anar a votar es pot accedir a la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa (www.terrassa.cat), trucar al telèfon d'informació municipal 010, al telèfon d'informació de la Generalitat de Catalunya 012, o a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral: 901 101 900. El mateix 21 de desembre, els electors es poden adreçar a les Oficines d'Atenció Ciutadana (que restaran obertes de 8 a 20 h) o als representants de l'Administració acreditats als col·legis electorals.

Recordem que Creu Roja ha posat a disposició de qui ho necessiti un servei per tal de facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda. Tot i que el termini per sol·licitar per avançat aquest servei ja ha finalitzat, també existeix la possibilitat de demanar-lo el mateix dia trucant al telèfon 647 77 99 59, encara que no es garanteix la disponibilitat i es donarà prioritat a les persones que l'hagin reservat prèviament.

 

Informació de la jornada

L'Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral amb l'objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat (www.terrassa.cat/eleccions) dedicat a les eleccions al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. En aquest apartat es podran consultar al llarg del dia les dades de participació al municipi, amb un mapa amb la participació per barris, així com els resultats corresponents a comicis anteriors. L'Ajuntament informarà també del desenvolupament de la jornada electoral a través de les xarxes socials Twitter i Facebook al llarg de tot el dia.

Un cop tancada la votació, el web municipal enllaçarà amb l'apartat de la web del Ministeri de l'Interior on apareixeran les dades de l'escrutini corresponent a la ciutat de Terrassa. Quan l'Ajuntament disposi de totes les dades, la pàgina www.terrassa.cat/eleccions oferirà tots els resultats dels comicis a Terrassa i les dades segregades per districtes i barris.