Es manté el dispositiu del Pla d'Emergències Municipal per la nevada

Els recorreguts d'algunes línies d'autobús han quedat afectats per la situació meteorològica

El Comitè d'Emergències Municipal s'ha tornat a reunir aquest matí a l'Ajuntament per fer seguiment de la situació i conèixer les darreres incidències després d'una nit on han continuat les precipitacions de neu a la ciutat. En aquesta reunió s'ha donat a conèixer la situació de diferents serveis a la ciutadania, estat de les carreteres, així com les mesures preses tant durant la nit, com per a les properes hores. Tots els serveis implicats han assistit a aquesta reunió per informar de la situació, així com dels dispositius organitzats des d'ahir i preparats per a les properes hores.

El CECAT ha comunicat aquest matí, que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, continua activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), ara en fase d'Emergència.

La mobilitat i l'estat dels carrers de la ciutat, un dels aspectes més condicionats per la situació meteorològica, ha centrat bona part de les sortides dels equips del Servei de Gestió de l'Espai Públic (GEP), que ha fet un seguiment de l'estat dels carrers i un control de les diferents reserves de sal que té distribuïdes per la ciutat. Aquest servei municipal està actiu des de la tarda i vespre d'ahir, amb 120 persones treballant per a mantenir els accessos i les infraestructures en la millor situació possible. Diferents actuacions d'ofici del servei, a més d'altres derivades de trucades de Policia Municipal, han centrat la seva activitat.

Aquest matí, a causa d'un accident, la C-243 en els dos sentits de la marxa ha quedat tallada per un accident, i es preveu que es pugui tornar a obrir al transit cap al migdia. Pel que fa al servei d'autobusos, a primera hora del matí, les línies L2 i L3, a la zona de Les Arenes; L4 a Can Parellada; L5 a Can Trias i el Pla del Bon Aire; i L12 a Can Palet de Vista Alegre, no han pogut completar els seus recorreguts per l'acumulació de gel i neu en alguns punts.

Pel que fa al servei de neteja i recollida de residus d'Eco-Equip, suspès des d'ahir a la tarda, es manté inactiu ara fins les 13 h, on es valorarà reprendre l'activitat segons com evolucioni la situació meteorològica. Cal recordar, que a la reunió d'ahir a la tarda del Comitè d'Emergències Municipal ja es va decidir suspendre el Mercadal de Martí L'Humà, que s'instal·la cada dimecres a l'avinguda de Béjar, a més de comunicar a totes les entitats i clubs esportius de la ciutat la suspensió de totes les activitats esportives previstes.

Ahir ja va quedar també suspès el transport escolar a tot Catalunya i alhora es va anunciar que durant el dia d'avui els centres educatius, incloses les escoles bressol municipals, estarien en situació de no normalitat lectiva.

 

Atenció a la població vulnerable

Tal com marca el Protocol de Fred de la ciutat, activat quan la temperatura és de 0 o per sota de 0 graus, durant la passada nit s'ha actuat de manera coordinada entre la Policia Municipal, els Serveis Socials municipals i la l'Assemblea local de la Creu Roja de Terrassa per oferir a les persones en situació d'indefensió social llocs d'acollida adients, així com menjar, beguda calenta i mantes.  Així, durant la passada nit tant Policia Municipal com Creu Roja ha visitat els llocs on hi acostuma haver-hi persones que viuen en condicions habitacionals precàries, per valorar necessitats i oferir suport i l'Andana com a aixopluc. El servei municipal d'allotjaments d'urgència i acollida nocturna va estar obert durant tot el dia d'ahir per acollir a qui ho necessités, i avui també quedarà obert tot el dia. Durant la nit, també s'han realitzat diferents trucades de seguiment a persones incloses en grups de risc que viuen en condicions habitacionals precàries o que són especialment vulnerables.

Cal recordar, que en previsió, l'Ajuntament té a punt també tres punts d'acollida a gran escala, per a la població en general, en cas d'emergència. Aquests punts serien el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, el Centre Cívic President Macià, i el pavelló de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa.

L'Ajuntament de Terrassa recorda a la ciutadania la necessitat d'actuar amb prudència, evitant desplaçaments innecessaris i seguint els consells d'autoprotecció al web municipal (http://www.terrassa.cat/com-actuar-en-cas-de-nevades-i-glacades). A més, les a les xarxes socials municipals de Facebook www.facebook.com/ajterrassa i Twitter (@trsemergencies i @ajterrassa), aniran informant de les darreres novetats.