L'Ajuntament de Terrassa desactiva el Pla d'Emergències Municipal per les nevades

En general, la ciutadania ha seguit de forma acurada les recomanacions

L'Ajuntament de Terrassa ha desactivat cap a les 16.20 h el Pla d'Emergències Municipal que estava activat en fase d'alerta des d'ahir a la tarda per la neu que ha caigut a la ciutat. Donat que les afectacions en el funcionament de la ciutat per l'episodi de nevada han quedat normalitzades pels corresponents serveis municipals i que les previsions meteorològiques indiquen que ja no existeix cap situació de risc meteorològic advers, l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha desactivat l'alerta del pla. Tot i així, es mantindrà en situació de prealerta durant la resta del dia.

La mobilitat i l'estat dels carrers de la ciutat ha centrat bona part de les sortides dels equips del Servei de Gestió de l'Espai Públic, que ha fet un seguiment de l'estat dels carrers i un control de les diferents reserves de sal distribuïdes per la ciutat. Aquest servei municipal es va activar la tarda i vespre d'ahir, amb 120 persones treballant per mantenir els accessos i les infraestructures en la millor situació possible. Durant aquest temps ha desenvolupat diferents actuacions d'ofici del servei, a més d'altres derivades de trucades de Policia Municipal.

Recuperació de la normalitat

Fins a les 21 h d'ahir dimarts, el Servei de Gestió de l'Espai Públic va fer treballs preventius a punts neuràlgics de la ciutat i carrers principals de les urbanitzacions i barris d'Els Pinetons (Els Caus), Can Palet de Vista Alegre i Les Martines. Dues màquines llevaneus i un equip de 10 persones van treballar per retirar la neu i van llençat sal, a més de fer tasques de suport a la Policia Municipal.

A les 6 h d'avui dimecres, les màquines llevaneus han començat a treballar netejant en les rutes prioritàries assenyalades en el Pla d'Emergències; i a partir de les 7.15 h s'han incorporat a les feines de neteja i cobriment de sal als punts més conflictius de la ciutat. En total, a la ciutat s'ha fet servir un total de13.000 kg de sal (un total de 13 palets de 40 sacs de 25 kg cadascun).

D'altra banda, a les 14 h s'ha reprès el servei de neteja i recollida de residus d'Eco-Equip, suspès des d'ahir a la tarda. El servei ha recuperat així la normalitat i ha dut a terme les actuacions que no s'havien pogut fer ahir a la nit i al llarg del matí per les condicions meteorològiques.

La Policia Municipal ha registrat molt poques incidències relacionades amb l'episodi de neu. En general, podem destacar que la ciutadania ha seguit de forma acurada els consells i recomanacions sobre com s'ha d'actuar en aquests casos.

Durant la nit s'ha actuat de manera coordinada entre la Policia Municipal, els Serveis Socials municipals i la l'Assemblea local de la Creu Roja de Terrassa per oferir a les persones en situació d'indefensió social llocs d'acollida adients, així com menjar, beguda calenta i mantes. Durant la passada nit, tant Policia Municipal com Creu Roja han visitat els llocs on acostuma haver-hi persones que viuen en condicions habitacionals precàries, per valorar necessitats i oferir suport i l'Andana com a aixopluc. El servei municipal d'allotjaments d'urgència i acollida nocturna va estar obert durant tot el dia d'ahir per acollir a qui ho necessités, i avui també quedarà obert tot el dia.

També s'han realitzat diferents trucades de seguiment a persones incloses en grups de risc que viuen en condicions habitacionals precàries o que són especialment vulnerables. Concretament, els equips de Creu Roja han fet durant la nit 15 trucades i 15 sortides, en les que han interactuat amb 18 persones. En aquestes visites s'ha repartit menjar, beguda calenta, mantes i fulls informatius. De les persones contactades, dues van anar a L'Andana pel seu compte, però no hi van pernoctar. L'equipament tenia a punt cinc places extra, però no es van utilitzar.

Totes les escoles de la ciutat han pogut obrir les portes amb normalitat.