El projecte Nascuts per llegir compleix 10 anys acostant i promovent la lectura entre les famílies

En aquesta iniciativa, coordinada a través de la BCT Xarxa, en col·laboració amb els Centres d'Atenció Primària, han participat més de 2.000 famílies

Nascuts per llegirEl projecte Nascuts per llegir, coordinat per l'Ajuntament de Terrassa a través de la BCT Xarxa arriba enguany a la seva desena edició. El divendres 8 de juny la Biblioteca Central de Terrassa acollirà la festa de lliurament de diplomes als participants d'aquest curs. Una activitat que se celebrarà a les 18 h i que comptarà amb l'actuació de la Companyia Homenots que portarà l'espectacle "En Bum i el tresor del pirata".

D'aquesta forma, culminarà la desena edició d'un programa que té com a principal objectiu involucrar la comunitat que té cura dels infants en la missió de promoure el gust per la lectura des del primer any de vida i fins als tres anys. L'objectiu és el de crear un vincle afectiu entre els pares i les mares i els seus fills i filles a partir del llibre i la lectura i promovent la protecció dels infants a través del seu adequat desenvolupament intel·lectual i emocional, prenent la lectura com a un vehicle fonamental per al creixement integral dels infants.

A la BCT Xarxa el projecte es realitza a la Biblioteca Central i al CAP Rambla, a la Biblioteca del Districte 3 i al CAP Sud, a la Biblioteca del Districte 4 i al CAP Oest i a la Biblioteca del Districte 6 i al CAP Nord.

A les biblioteques municipals, les famílies que participen en aquest projecte  troben un seguit de serveis especials i un fons de documents destinats als nadons i les seves característiques i es fa el seguiment de les famílies que segueixen el projecte. A més, també es programen un seguit d'activitats mensuals que ofereixen als participants un espai i un fons documental adreçat especialment a les famílies inscrites al projecte.

Per la seva banda, i en col·laboració amb Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, el personal sanitari dels Centres d'Atenció Primària presenta el projecte a les famílies, lliuren els diferents materials i expliquen els beneficis que comporta participar en aquest projecte. A més, les famílies poden trobar espais de lectura dins de les sales d'espera dels Centres d'Atenció Primària que participen al Nascuts per llegir.

El projecte Nascuts per llegir fa el seguiment de les famílies amb nadons des del seu naixement fins als 3 anys. En aquesta desena edició han fet els 3 anys 279 nens i nenes (93 de la BCT, 44 de la BD3, 76 de la BD4 i 66 de la BD6), que rebran el seu diploma de lector durant l'acte que se celebrarà el proper 8 de juny a la Biblioteca Central. A partir d'aquest moment, deixaran de ser membres actius del projecte i passaran a formar part del grup de petits i petites lectors i lectores de la biblioteca. Com a tals, podran gaudir d'activitats i lectures adequades al seu nivell i gustos: hores del conte, tallers, així com de la col·lecció infantil de la biblioteca.

En les deu edicions celebrades fins ara, un total de 2.164 famílies han format part del programa Nascuts per llegir a Terrassa. Unes famílies que han compartit l'objectiu de fomentar la lectura entre els infants de 0 a 3 anys, desenvolupant els beneficis de la lectura en veu alta, millorant la relació entre els infants i les seves mares i pares, estimulant i desenvolupant el gust per aprendre dels més petits i facilitant la seva comprensió del llenguatge i la comunicació.