L'Ajuntament habilita un aparcament a l'avinguda de Lacetània i dues noves parades per potenciar el Bus Parc

La nova línia d'autobús funcionarà tots els caps de setmana i els festius

plànol d'ubicació de l'aparcamentEl proper divendres, 12 d'octubre, entrarà en funcionament el nou servei d'autobús Bus Parc, que millorarà l'accés amb transport públic al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Per potenciar l'ús d'aquest servei, l'Ajuntament de Terrassa ha habilitat unes 50 places d'aparcament a l'avinguda de Lacetània, que serà gratuït. En aquest espai, les persones conductores podran estacionar el seu vehicle i desplaçar-se fins el Parc Natural en l'autobús, que poden agafar a pocs metres, a la parada de Mossos d'Esquadra. L'Ajuntament també ha posat en marxa dues noves parades en aquest punt, a l'alçada de la Comissaria de Mossos d'Esquadra, en els dos sentits de la circulació, amb la senyalització vertical i horitzontal corresponent.

El nou servei del Bus Parc contribuirà a reduir l'ús del vehicle privat i, en conseqüència, reduirà l'impacte ambiental en una zona que té una elevada afluència de visitants. La Diputació de Barcelona promou aquest servei, en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa, en una clara aposta per una mobilitat sostenible.

 

Interconnexió

L'empresa responsable de la ruta del Bus Parc és Transports Generals d'Olesa (TGO), concessionària de la línia. L'itinerari del Bus Parc a Terrassa s'inicia a l'Estació d'Autobusos i té parades a Terrassa Rambla, Terrassa Nord, Plaça de l'Aigua (amb enllaç amb les línies d'autobús L6, L8 i L9), Mossos d'Esquadra (amb enllaç amb la L5, L6 i L9), Matadepera (plaça Sant Jordi), Les Pedritxes (plaça Hoquei), Torre de l'Àngel, La Barata, l'Alzina del Salari, Coll d'Estenalles, El Pal de Mura, Mura i Talamanca. La freqüència diària, els caps de setmana i festius, serà d'un total de set serveis en cada sentit, dels quals tres arribaran fins a Talamanca i Mura. El primer autobús sortirà de l'Estació d'Autobusos de Terrassa a les 8.30 h, i la darrera sortida des de Talamanca i Coll d'estenalles serà a les 17.30 h. S'ha concebut com una línia llançadora, durant tot el dia de les 8.30 h a les 18.50 h.

Els bitllets senzills són vàlids per a tot el dia i permeten pujar i baixar de l'autobús tantes vegades com l'usuari o usuària desitgi. Tenen un preu de 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d'Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També hi ha l'opció del bitllet combinat tren-bus per a la gent que arribi a Terrassa amb Ferrocarrils de la Generalitat, que els permet agafar el servei d'autobús fins al Parc ja que Terrassa està integrada al sistema tarifari de l'ATM, gràcies al qual poden adquirir bitllets que facilitin aquest transbordament. El preu d'aquest bitllet anada i tornada des de Barcelona és d'11,15 euros.

Podeu trobar més informació a http://visitaterrassa.cat/introduccio-parc-natural/ i a https://parcs.diba.cat/es/web/santllorenc/transports-publics